facebook

5000 плюс 6600 грн: у Кабміні дали інструкцію як отримати гроші

Жителі затоплених регіонів отримають виплати від держави та ООН


Для постраждалих від підтоплення мешканців Миколаївської та Херсонської областей надається можливість отримати фінансову допомогу. Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

Так уряд надає одноразову виплату у розмірі 5000 грн, а міжнародна організація з міграції ООН додатково виділяє 6600 грн.

Люди, які проживали або зареєстровані в населених пунктах, які постраждали від підтоплень, можуть чекати на допомогу від уряду, за винятком тих, хто вже отримував допомогу на проживання як внутрішньо переміщені особи в населених пунктах, які не зазнали підтоплень, на 5 червня.

Щоб отримати допомогу, необхідно до 31 серпня 2023 року подати заяву до органу соціального захисту населення за фактичним місцем проживання особисто або через начальника сільської чи міської військової адміністрації або уповноважену ним особу.

Рішення про надання допомоги буде ухвалено органом соцзахисту протягом 10 робочих днів після подання заяви. Виплата коштів здійснюється через уповноважені банки на банківський рахунок чи через відділення Укрпошти.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як зазначили у відомстві, член сім’ї має подати заяву до органу соцзахисту за місцем фактичного перебування або через керівника сільської чи міської військової адміністрації або уповноважену ним особу.

Списки та рішення про призначення фінансової допомоги формуються місцевими органами влади на відповідній території.

Виплати можуть бути одержані у відділенні Укрпошти або за місцем фактичного перебування. Попередньо евакуйовані мешканці отримуватимуть повідомлення щодо смс.

Важливо відзначити, що люди, які залишили підтоплені райони тимчасово окупованої території Лівобережжя та переїхали на контрольовану Україною територію після 6 червня, також мають право на отримання вищезгаданих виплат.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

5000 плюс 6600 грн: у Кабміні дали інструкцію як отримати гроші