facebook

Як не набрати зайвих кілограм на свята та зберегти здоров’я

Вживання певних продуктів може вберегти від цих неприємностей.

Скоро Новий рік, а це означає, що разом з ялинкою, гірляндами і застіллями до нас постукають і зайві кілограми. Тому, аби після різдвяних канікул влізти в улюблену сукню і не займатися лікуванням шлунка, дотримуйтеся правильного харчування. Не бійтеся – на дієту в новорічну ніч вас ніхто не посадить! Святковий новорічний стіл з безліччю смачних страв, салатів і солодощів розташовує до того, щоб забути про правильне харчування і набрати декілька небажаних кілограмів. Але, вживаючи в їжі певні продукти, цих неприємностей можна уникнути.

Не забувайте про продукти з «негативними калоріями»

Вони здатні нейтралізувати шкоду щедрого новорічного столу. До них можна віднести: лимон, апельсин, грейпфрут, капусту, моркву, селеру, приправи (перець, орегано, базилік, чебрець), яблука. Використовуйте перераховані продукти при приготуванні страв, використовуйте як гарнір, а також перекушуйте ними між основними стравами.

Першим ділом – білок

Щоб не погладшати за час новорічних свят, починайте застілля з продуктів, що містять низькокалорійний білок (курка, кролик, індичка) і тільки потім переходьте до інших страв, солодощів та алкоголю.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Спиртні напої дуже калорійні

Пам’ятайте про це, сідаючи за новорічний стіл. Вони сповільнюють обмін речовин і сприяють збільшенню зайвих кілограмів. У новорічну ніч віддавайте перевагу легким винам і відмовтеся від лікерів, коньяку, горілки.

Приготуйте новорічні салати з варених або сирих овочів

Ковбасу замініть відвареною яловичиною або куркою. Страви з м’яса рясно посипайте зеленню. Чим її більше, тим легше організму засвоїти зайві калорії.

Відразу після прийому їжі випивайте чашку натурального зеленого чаю без цукру

Це запобіжить застою жирних речовин в організмі і забезпечить швидке спалювання калорій. Їжте більше фруктів (сезон мандаринів і апельсинів в самому розпалі), а калорійні десерти замініть тортом з желе або фруктовим салатом. Сміливо налягайте на яблука, ківі, ананаси, грейпфрути, авокадо.

Скажіть «ні » майонезу!

Замість нього можна використовувати натуральний йогурт. Його краще всього приготувати в домашніх умовах. Так ви гарантовано отримаєте корисний продукт без зайвого вмісту цукру. Жирність продукту ви також зможете регулювати самостійно.

Для цього можна приготувати нескладний соус, ретельно перемішавши домашній йогурт, гірчицю і спеції за смаком. Домашні йогурти під час свят дієтологи особливо радять, адже вони не тільки прості у приготуванні, але й містять багато корисних лактобактерій, вітамінів і мінералів. Завдяки цьому йогурти посилюють імунну систему і підвищують її опірність до шкідливих бактерій та інфекцій, що особливо важливо в зимову пору року.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Як не набрати зайвих кілограм на свята та зберегти здоров’я