facebook

Пряний корінь для здоров’я: чому потрібно вживати імбир щодня

Корисні властивості імбиру засновані на цілющій дії біологічно активних сполук.

Імбир – пряний корінь, який додають в багато страв, або просто готують смачний чай з імбиром. Але це далеко не основна користь імбиру! У таких країнах, як Індія і Китай, особливо цінують лікарські властивості кореня ще з давніх часів. Обґрунтовано корисні властивості кореня наявністю в ньому цілющих масляних смол, а біологічно активні сполуки в імбирі просто зашкалюють. 9 причин, чому варто вживати корінь імбиру.

Корінь імбиру від ранкового нездужання і морської хвороби

Дослідження показали, що корінь імбиру полегшує нудоту, викликану різними факторами. Користь імбиру в тому, що при ранковій або морській нудоті, хіміотерапії та після оперативних втручань він допоможе знизити відчуття блювотного позиву. Корисні властивості імбиру полягають в наявності 6-гінгерола – біологічно активного з’єднання, що сприяє кращому метаболізму і допомагає ефективніше переміщати їжу через шлунок і кишечник.

Як використовувати корінь імбиру проти нудоти

  1. Слід взяти 1 ч. ложку імбиру у перетертому вигляді і спожити, як тільки виникло відчуття нудоти. Імбир також допоможе під час активних подорожей.
  2. Потрібно віджати сік з 3 натертих ст. ложок імбиру. Віджату рідину додати до чашки улюбленого соку і гарненько перемішати. Користь імбиру буде максимальною, якщо напій вживати повільно, маленькими ковтками. Застосовують такий метод при вагітності і хронічних патологіях ШКТ.
  3. Прийом імбирної капсули (капсули, наповненої імбирним порошком) від 250 мг-1 г кожен день послабить почуття блювотного позиву.

Корінь імбиру практично не має побічних ефектів, але при вагітності обов’язкова консультація лікаря. Норма вживання кореня для вагітних жінок – не більше 1-2 г на день.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Корисні властивості імбиру допоможуть позбутися і від морської хвороби, якщо взяти 500 мг -1 г порошку імбиру за півгодини до того, як відправитися в подорож морем. За потреби можливий повторний прийом додаткової дози в 500 мг через пару годин. Дітям 2-6 років можна приймати не більше 250 мг за один раз.

Зменшення хворобливих менструальних судом

Больовий синдром при менструації (або первинна дисменорея) – це сильні болі, які жінки переживають раз на місяць. Корисні властивості імбиру дозволяють впоратися і з цією проблемою. Дослідження показали, що при прийомі імбирного порошку до або на початку менструації больовий синдром знижується.

Користь імбиру полягає в блокаді вироблення простагландинів – речовин, що активують природну реакцію організму на запалення. Простагландини сприяють скороченню матки, послаблюючи больовий синдром при менструації.

Як використовувати корінь імбиру при критичних днях

  1. Порошок з імбиру. Для зменшення болю слід приймати по 500 мг імбирного порошку тричі на день за два дні до початку менструації. Після початку критичних днів необхідно вживати корінь імбиру ще протягом трьох днів.
  2. Імбирна припарка. Для виготовлення припарки слід змішати одну частину тертого імбиру (0,5 склянки) і дві частини чистої води, кип’ятити на маленькому вогні 10 хв. Процідити і покласти корінь імбиру на марлю, віджати її таким чином, щоб тканина гарно вбралася соком кореня. Готову припарку слід розмістити на місці відчуття максимального болю. Тривалість процедури – 10 хв. За потреби процедуру повторюють.

Корисні властивості імбиру при ревматизмі

Корінь імбиру знижує надмірну набряклість і больовий синдром, спровокований ревматичними хворобами. Корисні властивості імбиру полягають у перешкоджанні вироблення простагландину. Купірування больового синдрому імбиром при ревматизмі – процес, що протікає нешвидко, і займає від декількох днів до місяця. Так що наберіться терпіння!

Як застосовувати імбир при ревматизмі

  1. Варто приймати 250 мг порошку імбиру 4 рази на добу з метою зменшення больового синдрому через ревматоїдні патології.
  2. Слід виготовити мазь з імбиру і куркуми на основі натурального жиру з додаванням воску. Таку мазь наносять на проблемні ділянки шкірного покриву 2 рази на добу.
  3. Необхідно ввести корінь імбиру в щоденний раціон харчування, додаючи його в різні страви.

Корисні властивості імбиру проти кров’яних згустків

Користь імбиру полягає в тому, що він є природним розчинником кров’яних згустків. Для цього достатньо приготувати корисний імбирний чай за класичними рецептами. Однак, якщо людина приймає лікарські засоби для розсмоктування згустків крові, то заборонено вживати народні напої та порошки, у складі яких є імбир.

Імбир в боротьбі з діабетом

Є люди, у яких організм не сприймає інсулін – гормон, який контролює рівень глюкози в крові. Такі люди знаходяться в зоні ризику дістати діабет 2 типу, а також різні патології серця. Але корисні властивості імбиру допомагають впоратися з таким завданням.

Дослідження показали, що люди з діабетом 2 типу, які вживають по 3 грами імбирного порошку кожен день протягом 8 тижнів, значно покращили свій стан. Результатом стало зниження резистентності до гормону і поліпшення показників рівня цукру в крові.

Імбир проти метаболічного синдрому

Синдром метаболічного розладу полягає в комплексному порушенні систем травлення, викликає ожиріння, високий тиск і підвищений рівень холестерину. Результатом можуть бути патології серця, інсульт і діабет.

Просто додайте імбир в сирому або порошкоподібному вигляді в своє щоденне меню. Однак, варто пам’ятати, що такий ефект краще отримати, якщо в комплексі з вживанням імбиру людина буде дотримуватись правил здорового харчування, і підтримувати на належному рівні свій фізичний стан.

Імбир проти диспепсії

Порушення в роботі шлунково-кишкового тракту часто пов’язані з неприємними і больовими відчуттями. Одним із симптомів диспепсії є затримка випорожнення після вживання їжі. Корисні властивості імбиру допоможуть прискорити процес дефекації.

Як вживати імбир проти диспепсії

  1. Слід вживати від 2 до 4 г на день імбиру, що допоможе позбутися від печії, рясних газів і розладів шлунку.
  2. Якщо додати імбир в посуд при готуванні або з’їсти після прийому великої кількості їжі, то це значно полегшить процес травлення.
  3. При отруєннях користь імбиру незначна, але він допоможе вивести їжу швидше стравоходу.

Імбир для лікування кашлю та застуди

Чай з імбиром традиційно використовують для заспокоєння нападів кашлю. Цілющі з’єднання кореня мають протизапальні і протикашльові ефекти. Чай з імбиром допоможе швидше перемогти недугу.

Як вживати імбир при кашлі та застуді

  1. Чай з імбиром вживають в кількості однієї чашки на добу. Можна додати до напою мед або лимонний сік, тоді чай з імбиру буде мати ще більш високі цілющі властивості.
  2. Необхідно з’їдати сирий імбир по декілька раз на день для природної детоксикації і полегшення ознак простуди і грипу.

Імбир проти мігрені

Якщо людину турбують часті головні болі, то корисні властивості імбиру допоможуть позбутися такої проблеми. Користь імбиру полягає в зниженні тяжкості нападів протягом кількох годин.

Як вживати імбир при мігрені

  1. Слід прийняти до 500 мг порошку імбиру, коли мігрень тільки починається. Повторний прийом можна здійснювати через кожні 4 години. Обмеження за кількістю від 1,5 до 2 г на добу.
  2. Чай з імбиром також допоможе впоратися з сильним головним болем. Щоб заварити чай з імбиром, слід до 3 склянках окропу всипати 2 ч. ложки порошку імбиру і проварити суміш протягом 10 хв. Коли чай трохи охолоне, додати мед, і отримати цілющий і смачний чай з імбиром.

Корисні властивості імбиру засновані на цілющій дії біологічно активних сполук. Вони допомагають подолати ряд хвороб, що турбують людину і доставляють їй дискомфорт. Це непоганий спосіб, адже імбир доступний за ціною, а його користь доведена багатьма науковими дослідженнями.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Пряний корінь для здоров’я: чому потрібно вживати імбир щодня