facebook

Прости звички, які зроблять вас щасливішими в новому році

Доведено наукою.

Щастя важко описати словами, але можна виміряти. І більш того – можна навіть зробити так, що його стане в нашому житті трохи або навіть набагато більше. Вчені визначили список повсякденних дій і звичок, які точно підвищують наш рівень щастя.

Займатися спортом

Люди, які регулярно займаються спортом (хоча б 2,5 години на тиждень), відчувають себе на 50% більш щасливими, ніж ті, хто веде менш активний спосіб життя. І справа не тільки в тому, що спорт допомагає нам виробляти ендорфіни: фізичні вправи дозволяють заводити нові знайомства, більше спілкуватися, а також проводити більше часу на свіжому повітрі. Так що саме час купити абонемент в спортклуб і зручні кросівки!

Ходити на концерти

Дослідники з Голдсмітського коледжу прийшли до висновку, що відвідування концерту піднімає настрій на 20% більше, ніж заняття йогою і навіть медитація. Жива музика – відмінний спосіб відчути себе щасливіше, більше того – якщо слухати її регулярно, можна істотно підвищити рівень свого добробуту і фізичної стійкості. Можливо, прийшов час подарувати собі квитки на концерт улюбленого виконавця або абонемент в оперу!

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Грати на музичних інструментах

Гра на музичних інструментах знижує частоту серцевих скорочень, знижує кров’яний тиск і діє як хороший заспокійливий і розслаблюючий засіб. А ще – підстьобує креативні та творчі здібності. Загалом, коли Шерлок Холмс грав на скрипці, він, безумовно, знав, що робить. Якщо ви хочете стати не тільки більш спокійним і щасливим, але і більш розумним – запишіться на курси гри на гітарі чи фортепіано. І нехай весь світ зачекає!

Проводити відпустку біля моря

Життя біля моря підвищує рівень щастя – те, що всі ми і без того припускали, довело дослідження, проведене в минулому році. Але якщо ми не можемо все кинути і поїхати жити до теплого моря, ми можемо хоча б провести там відпустку. І привезти додому багато-багато щастя!

Наводити порядок

Можливо, щоденне прибирання – не самий надійний спосіб зробити вас щасливішими, але ось що щодо ліквідації великих завалів? Вчені з Університету Берклі стверджують, що наведення порядку і ліквідація хаосу знижують рівень стресу, підвищують рівень щастя і навіть допомагають знизити ризик депресії. Велике прибирання один-два рази на рік – це не тільки спосіб як слід втомитися, але і непогана зарядка для нашого почуття щастя!

Проводити час на самоті

Не менше півгодини в день наодинці з собою – ось той необхідний мінімум, який дозволяє нам підтримувати психологічне здоров’я і комфорт. Щоденний перепочинок у сучасному швидкому і повному стресів світі нам просто необхідний – постарайтеся в новому році знаходити час для найкращої і найдорожчої людину у світі. Для вас.

Робити селфі

Одна неодмінна умова: на фотографії ви повинні посміхатися. Дослідники з Каліфорнійського університету довели, що обмін усміхненими селфі робить відправників і одержувачів не тільки впевненіше в собі, але і щасливішими. Так що фотографуйтеся і посміхайтеся частіше!

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Прости звички, які зроблять вас щасливішими в новому році