facebook

Несподівані побічні ефекти кави без кофеїну

Як часто ви п’єте каву без кофеїну? Ви страждаєте печією або болями в суглобах по ночах? Якщо так, то ви, напевно, відчуваєте побічні ефекти кави без кофеїну.

Так, ця кава є хорошим способом контролю споживання кофеїну, але ви повинні знати, які недоліки має кава без кофеїну. Продовжуйте читати статтю, щоб чому каву без кофеїну теж треба вживати з обережністю.

Що таке кава без кофеїну?

Кава без кофеїну готується шляхом зняття кофеїну з кавового зерна. Тим не менше, ви повинні знати, що навіть така кава не повністю позбавлена кофеїну. Відповідно до міжнародних стандартів, рівень кофеїну у такій каві має бути не більше 3%. В окремих сортах вдається досягти лише 1% кофеїну. Сорт кави арабіка має менший вміст кофеїну у порівнянні з сортом робуста.

Порівняння звичайної кави з кавою без кофеїну

Скільки кофеїну в чашці кави без кофеїну? Ну, одна чашка кави без кофеїну містить від двох до п’яти міліграмів кофеїну. А одна чашка звичайної кави містить від 60 до 150 міліграмів кофеїну.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як роблять каву без кофеїну?

Декофеїнізація – це простий процес, який видаляє кофеїн з кавових зерен. Існує три способи видалення кофеїну з кави. Методи можуть включати використання органічних хімічних розчинників, діоксиду вуглецю або води.

Побічні ефекти кави без кофеїну

Кава без кофеїну може допомогти обмежити вашу кофеїнову залежність, але вживання цього напою може мати негативний вплив на здоров’я. Читайте далі, щоб дізнатись більше про побічні ефекти кави без кофеїну:

Викликає серцево-судинні ускладнення

Кава без кофеїну має побічні ефекти, які можуть бути небезпечними для життя. Дослідження показують, що така кава підвищує ризик серцевих нападів. Це, як правило, підвищує рівень холестерину ЛПНП, що зрештою спричиняє захворювання серця, напади та порушення роботи серця. Помірне споживання кави без кофеїну допоможе контролювати рівень гомоцистеїну в плазмі та запобігти коронарним проблемам.

Негативно впливає на щільність кісток

Кава без кофеїну негативно впливає на щільність кісткової тканини. За деякими дослідженнями, кісткові мінерали мають лужну дію на хронічну метаболічну кислотність. Коли рівень кислотності в організмі високий, це призводить до негативного балансу кальцію та зменшення мінералів. Інакше кажучи, кава без кофеїну призводить до ризику розвитку остеопорозу або інших захворювань, пов’язаних з кістками.

Збільшує рівень поганого холестерину

Кава без кофеїну також підвищує рівень холестерину ЛПНЩ в організмі. Згідно з дослідженням Американської асоціації серцевих захворювань, кава без кофеїну може посилити рівень аполіпопротеїну В в організмі, який є компонентом холестерину ЛПНП.

Причини ревматоїдного артриту

Кава без кофеїну також може бути причиною ревматоїдного артриту. Згідно з недавнім дослідженням, чотири чашки кави без кофеїну на день підвищує ризик розвитку цього захворювання. З іншого боку, ви можете пити три чашки чаю на день і зменшити шанси на розвиток артриту.

Посилює метаболічну кислотність

Кава дуже кислотна за своїм характером. Кава без кофеїну може викликати більшу кислотність, ніж звичайна кава. В результаті може виникнути кислотний рефлюкс. Здатність викликати надлишкову кислоту може призвести до більшого ризику -виникнення виразки. З цієї причини, якщо ви страждаєте виразкою шлунку, уникайте спокуси випити чашку кави без кофеїну.

Збільшує рівень гастрину

Останній та один з серйозних побічних ефектів кави – це її здатність стимулювати рівень гастрину. Гастрин – це гормон, який посилює виділення кисню в шлунку. Це також збільшує секрецію трипсину.

Тепер ви знаєте, що ваша улюблена чашка смачної кави без кофеїну не така вже й безпечна і теж може зашкодити вашому здоров’ю. Спробуйте пити каву у поміркованих дозах, щоб зменшити шкідливий вплив на ваше здоров’я.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Несподівані побічні ефекти кави без кофеїну