facebook

Приклади егоїстичної поведінки, за яку нам не повинно бути соромно

Психологи склали список з 9 так званих егоїстичних вчинків, які фактично вказують на те, що людина психологічно зріла.

Незважаючи на те, що слово «егоїстичний» може здатися образливим, але це не завжди означає, що людина зробила щось неправильне. Більш вірогідним є те, що вона перестала бути боязкою і навчилася відстоювати себе. І ця якість дратує багатьох людей.

Психологи склали список з 9 так званих егоїстичних вчинків, які фактично вказують на те, що людина психологічно зріла. Отож, не соромтеся робити наступне:

Вимагати компенсації

Погана зачіска, занадто солоний суп, або дефектний товар – вагомі підстави скаржитися. Фахівці рекомендують висловити своє невдоволення обслуговуванням чи якістю і просити виправити цю неприємну ситуацію. Якщо це неможливо, ви маєте право на компенсацію.

Існують різні форми компенсації:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.
  • Надавати послугу безкоштовно
  • Повернути дефектний товар
  • Отримати знижку або подарункову карту
  • Отримати компенсацію у вигляді одноразової суми

Керівник або власник зазвичай може вирішити ці проблеми.

Байдикувати

Коли людина відчуває себе винною через відсутність продуктивності або нездатності дотримуватися строків, це може бути ознакою низької самооцінки в поєднанні з сильним почуттям відповідальності. Ми прочитали десятки статей про те, як підвищити продуктивність своєї роботи, але ми часто забуваємо, що іноді нам потрібно зупинитися, розслабитися і присвятити час лише собі..

Відмовитися від пліток

Плітки на робочому місці або з друзями є поширеною звичкою, і відмова від участі в ній може призвести до конфлікту. Для вашого спокою краще висловити свою думку прямо, навіть якщо це звучить неввічливо.

Розмежовувати особисте та професійне життя

Хоча цілком нормально просити своїх клієнтів або колег не турбувати вас після 6 або 7 годин вечора, це може спричинити непорозуміння. Однак, психологи вважають, що здатність відокремлювати ваше особисте та професійне життя не є насправді егоїстичною поведінкою, а ефективним методом запобігання професійного вигорання.

Займати своє місце

Коли ви перебуваєте в літаку або поїзді, завжди є люди, які хочуть змінити місця з різних причин. Але вам не потрібно це робити, якщо ви не хочете! Ви також не повинні виправдовуватися за свою поведінку. Загалом, можна забронювати місце заздалегідь, якщо це важливо.

Просити підвищення

Часто нас мучать сумніви, чи ми достатньо хороші для своєї поточної посади і ми відмовляємося від просування по службі. Тим не менш, ви завжди повинні просити свого начальника про підвищення, якщо ви відчуваєте, що ви здатні виконувати більш складну роботу і мати міцні зв’язки з вашими колегами. Звичайно, ця порада стосується лише тих, кого цікавить більш висока посада.

Припинити бути чиєюсь жилеткою для плачу

Якщо ваш друг дзвонить вам щодня скаржитися на своє життя, і це триває багато років, можливо, настав час подумати про ваші стосунки. Дружба повинна приносити радість і натхнення, і вона повинна працювати в обох напрямках. Дуже важливо допомагати і підтримувати своїх друзів, але ви повинні робити це правильно:

  • Спробуйте допомогти людині перестати відчувати себе жертвою.
  • Дайте хороші поради або висловіть свою стурбованість.
  • Не забувайте про свій сімейний та психологічний комфорт.

Зверніть більше уваги на свої почуття після розмови – чи відчуваєте ви, що ви психологічно задоволені або вас просто використовують?

Робити щось для себе

Жити для інших може бути дуже благородним, але може призвести до руйнівних наслідків. Психологічна зрілість означає, що людина може відокремити свої реальні бажання і прагнення від нав’язаних і здійснити свої мрії.

Крім того, психологи стверджують, що тільки люди з адекватною самооцінкою і здатністю робити щось для себе можуть побудувати щасливу родину і стати добрими батьками.

Не боятися громадської думки

Здатність вільно висловлювати емоції і думки є однією з головних особливостей сильної особистості. Сильні люди не соромляться сказати “ні” зустрічі або стосункам з людиною, яка їх не цікавить, вони без вагань висловлюють свої думки і не бояться здатися смішними.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Приклади егоїстичної поведінки, за яку нам не повинно бути соромно