facebook

Психологи стверджують, що сварки в стосунках – це добре

Складно назвати хоча б одну пару, яка жодного разу не посварилася.

Стикаються два абсолютно різних світи і намагаються ужитися разом. Ясна річ, що без сварок не обходиться. Складно назвати хоча б одну пару, яка б жодного разу не посварилася. Багато хто сприймає сварки як щось погане, що руйнує стосунки. Однак психологи запевняють, що все в точності до навпаки. Сьогодні ми розповімо, чому сімейні сварки не псують, а зміцнюють відносини.

Щирі почуття

Вчені стверджують, що найміцніші пари – це ті, які багато сваряться. Соціологічні опитування показали, що 44% пар вважають сварки раз в тиждень – запорукою тривалих і здорових відносин. І це підтверджується на практиці: люди, які сваряться, частіше залишаються разом і вибудовують міцні сім’ї. Чому ж так?

Навіщо потрібні сварки

Сварки – ознака здорових відносин

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Є 7 складових здорових відносин, на думку психологів, і сварки – одна з них. Якщо люди не лаються, то це тривожний дзвіночок, який сигналізує, що щось не так у відносинах. Саме суперечки допомагають парі переглянути цінності і почуття, сказати вголос те, про що кожен думає. Якщо аргументи не агресивні, а зважені і обдумані, то сварка може принести хороший результат. Наприклад, ви розберетеся, що хвилює кожного з вас і зможете знайти компроміс.

Так легше спілкуватися один з однимІноді саме в сварці людям вдається знайти спосіб поспілкуватися з партнером відверто про все. Емоції вирують, а значить, простіше сказати про важливе. Адже саме мовчання псує відносини, а не сварки. Завдяки конфлікту ти можеш зблизитися зі своїм партнером, знайти спосіб спілкуватися краще, а також довіряти і розуміти. Адже це саме те, що потрібно для міцних відносин.

Сварки допомагають позбутися від негативуОбраза і роздратування з часом накопичуються, так відбувається в будь-якій парі. Відмовчуватися і збирати ці образи – найгірше, що можна зробити. А в сварці все це вихлюпується назовні. Не найкращий спосіб висловлювати свої емоції, але він працює. Може, саме сварка допоможе вам краще зрозуміти потреби один одного і виплеснути накопичений негатив. Це допомагає згладити навіть найбільше нерозуміння.

Це означає, що тобі не все одноЯкщо ви сваритеся, то вам не наплювати на ваші стосунки. Мовчання і байдужість – ось що показує, що відносини зайшли в глухий кут. Сварка говорить про те, що ви готові щось змінювати і розвиватися. Просто розлучитися для вас не варіант, ви хочете бути разом і стати краще як пара. Це означає, що ти бачиш своє майбутнє поруч з цією людиною.

Сварки роблять зв’язок між вами сильнішимКоли партнери сваряться, це робить їх ближче. Так, звучить дивно, але так і є. Ви багато дізнаєтеся один про одного, а ще ти краще дізнаєшся себе. Сварки допомагають нам зрозуміти свою суть і показати, як краще взаємодіяти зі своєю половинкою. Якщо вам вдасться вирішити конфлікт, знайти компроміс, то зв’язок між вами стане тільки міцнішим. І як би там не було, але, сварячись, ми стаємо ближче.

А ще допомагають додати вогникСварки додають пристрасті у відносини. Є пари, для яких конфлікт – це лише спосіб підігріти відносини, додати в них вогник і різноманітність. Головне – закінчувати сварку на позитивній ноті і без зайвих образ.

Це спосіб зберегти відносини

Доведено, що пари найчастіше розлучаються саме через те, що не намагаються з’ясувати стосунки. Кількість прихованих образ зростає, негатив накопичується, а разом з цим ви віддаляєтеся один від одного. Це відчуження і стає врешті-решт причиною розриву.

Краще вирішити проблему, нехай голосно, нехай зі скандалом, але вирішити. Так буде куди продуктивніше, ніж тримати її в собі роками і плекати з неї щось жахливе.

Конфлікти і протиріччя постійно виникають, це нормально. Однак важливо розуміти, що не будь-яка сварка корисна і приносить плоди. Зрілі люди не кричать і не переходять на особистості. Розбіжності повинні вирішуватися діалогом і продуктивною дискусією. Важливо поважати один одного і не опускатися до рівня банальних образ.

Якщо ви з людиною досить довго, то прекрасно знаєте її вразливі місця. Так ось, зачіпати їх не варто, це лише викличе непотрібні образи, а результату не принесе. Не потрібно під час сварки згадувати якісь помилки партнера і образи з минулого. Діалог повинен бути по суті і про те, що відбувається зараз. А ще, не бійтеся вибачатися. Піклуйтеся одне про одного і любіть всім серцем!

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Психологи стверджують, що сварки в стосунках – це добре