facebook

Українці зможуть прописатися без згоди власників: новий закон обернеться грандіозним скандалом

Українці зможуть прописатися без згоди власників: новий закон обернеться грандіозним скандалом


За порушення закону про прописку передбачено гігантські штрафи

Уряд вніс кілька змін до закону “Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні. Що чекає на українців та за що доведеться заплатити штраф.

Про всі нововведення та причини таких розповіли в Кабінеті міністрів.

Штрафи
Новинкою стане те, що тепер за порушення даного закону передбачені штрафи.

З українців стягнуть 1700 гривень за проживання не за місцем реєстрації. Так, сьогодні не за тією адресою, яка вказана у паспорті, проживають близько 10 мільйонів українців. Уточнюється, що штрафувати будуть за “надання неправдивих даних про фактичне місце проживання”. Але формулювання, погодьтеся, суті справи не змінює.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Відтепер закон наділяє органи влади правом встановлювати порушників за допомогою вибіркового стеження. Можуть, наприклад, опитати сусідів чи використовувати відео з камер спостереження. Обчислювати “орендодавців-нелегалів” раніше начебто не було законних підстав. Зате тепер, під виглядом перевірки достовірності даних про проживання”, реально буде відстежити, хто де живе, щоб потім встановити, яка житлоплоща здається в оренду.

Прописка без дозволу власників
Ще одне нововведення, яке найбільше лякає: для реєстрації місця проживання не знадобиться згода власників житла. Їх заднім числом повідомлять, що у квартирі вже зареєстрований новий мешканець. Вдумайтеся в наслідки: без відома власника квартири прописуються діти, особа з інвалідністю, та хто завгодно з категорії “невиселяємих”. Квартирні аферисти потирають руки, доки власники квартири бігатимуть по інстанціях з заявами та скаргами.

Варто також згадати про спрощену процедуру реєстрації виборця. Буквально кожен українець може всього за добу прописатися в країні де завгодно (зробивши це з допомогою гаджета), потім прийти на виборчу дільницю, зареєструватися там, проголосувати – а після цього, знову ж таки, за добу виписатися і повернутися додому. Однак такі “кочівники” можуть відчутно вплинути на результат голосування.

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українці зможуть прописатися без згоди власників: новий закон обернеться грандіозним скандалом