facebook

Рева розкрив деталі щодо виплати субсидій після опалювального сезону

Глава Мінсоцполітики відповів на питання у Верховній Рад

Обидва механізми надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг (ЖКП) – готівковий і безготівковий – працюватимуть і надалі.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева під час Години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє 12 квітня прес-служба Мінсоцполітики.

Він нагадав, що процес монетизації субсидій прописаний в законодавстві, а, згідно з держбюджетом України, коштів достатньо для забезпечення виплат як готівкової, так і безготівкової субсидій.

“По завершенню опалювального сезону обидва механізми субсидій існуватимуть і далі”, – сказав Рева.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Глава Мінсоцполітики додав, що українці, які отримують субсидію “живими” грошима і сумлінно платять за ЖКП, продовжать отримувати її в готівковій формі без будь-яких обмежень.

Однак, за словами Реви, тим, у кого є борги за послуги, після погашення заборгованості або її реструктуризації буде надаватися субсидія в безготівковій формі протягом року.

Нагадаємо, виплати субсидій готівкою почалися з 4 березня, а через систему Ощадбанку – з 12 березня. За даними Мінсоцполітики, загальна сума березневих виплат склала 5,7 млрд гривень.

За словами віце-прем’єр-міністра Павла Розенка, 2,3 млн господарств отримують виплати через Пенсійний фонд України, а близько 1,2 млн – через Ощадбанк.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Рева розкрив деталі щодо виплати субсидій після опалювального сезону