facebook

Масштабної екологічної катастрофи не уникнути: Кримський міст знищує все живе, замість моря буде болото

Кримський міст вже перетворює Азовське море на болото

Наслідки через незаконне будівництво окупантами кримського мосту вже проявили себе. В Азовському морі погіршилася якість води.

Про це в інтерв’ю виданню “Апостроф” розповів кандидат геолого-мінералогічних наук, незалежний експерт Юрій Медовар.

“У мене на рецензії лежить стаття “Вплив Керченського мосту на зміну якості води в Азовському морі”. Написали її хлопці з інституту Ростова. Там робляться цікаві висновки про те, що будівництво мосту вплинуло на погіршення якості води, але не суттєво. Просто, як в тому анекдоті: ти або плавки одягни, або хрестик зніми. Так само і тут: вплинуло, але не суттєво”, – зазначив експерт.

За його словами, будівництво мосту порушило водообмін. Нещодавно в мережі з’явилися фото, на яких видно місця наносів піску і збільшення берегової лінії Керченської протоки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Через це можуть постраждати червонокнижні дельфіни в Азовському морі. Окрім того, фото підтверджують те, що Кримський міст може знищити судноплавство по Керченській протоці.

“Там може бути болото. Якщо процес триватиме, і наноси будуть збільшуватися, відповідно, глибина протоки – зменшуватися, великі судна не увійдуть, і вся екосистема накриється мідним тазом. Можуть чистити фарватер, але це одна справа, а є ж ще берега, а там вже водорості стали рости, почалося гниття води, змінюється склад. Одні проблеми”, – резюмував Медовар.
Варто зазначити, що окупанти водночас обмежили рух вантажних автомобілів на Керчинському мосту. Будова Путіна просто не витримує навантажень. Відомо, що обмеження почне діяти вже з 1 травня. Заборона торкнеться вантажних автомобілів, вагою понад 12 тонн, і буде діяти до кінця літа. Серед водіїв, які активно їздять по мосту, вже наростає обурення і паніка.

Нагадаємо, залізничні колії на Кримському мосту можуть пошкодити геологічні умови, великі навантаження і зовнішні фактори, що призведе до справжньої катастрофи.

Як повідомляв “Знай.ua”, інженер розповів про страшні жертви в результаті обвалення кримського мосту.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Масштабної екологічної катастрофи не уникнути: Кримський міст знищує все живе, замість моря буде болото