facebook

Як отримати підвищену пенсію: українцям показали незвичний механізм

Українці можуть змінити один вид виплат на інший – більш вигідний.

З початку 2019 року багато українців змінили вид пенсійних виплат на інші в органах Пенсійного фонду України.

Про це пише “Факти”.

В Україні пенсії призначаються різним категоріям населення: після виходу на заслужений відпочинок за віком, стажем, також виплати призначаються поінвалідності чи у випадку втрати годувальника.

Тому українці можуть змінити один вид виплат на інший- більш вигідний.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Згідно ст. 10 Закону України № 1058-IV від 09.07.2003 Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” особі, яка має право на різні види пенсій (за віком, по інвалідності, за нагоди втрати годувальника), призначається один із цих видів пенсії за його вибору. При цьому власним бажанням можна змінити вид пенсії. Для того, щоб з’ясувати доцільність переходу з одного виду пенсії на інший, потрібно звернутися в управління Пенсійного фонду України, що виплачує пенсію” – йдеться в повідомленні відомства.
Щоб здійнити перехід з одного виду на інший, необхідно звернутися до органів Пенсійного фонду та подати заяву з необхідними документами, які підтверджують можливість отримання пенсії. Нарахування пенсій здійснять з дня подання заяви.

Таким чином, при зміні виду пенсії за бажанням громадянина можуть врахувати зарплату за періоди страхового стажу, зазначені в ч. 1 ст. 40 Закону.

“Якщо особа після призначення пенсії по інвалідності продовжувала працювати та отримала не менше 24 місяців страхового стажу після призначення (перерахунку) пенсії незалежно від перерв у роботі, при переведенні вперше з пенсії за інвалідності на пенсію за віком застосовується показник середньої заробітної плати за три попередніх роки”, – уточнюють представники Пенсійного фонду.

Нагадаємо, новий закон про прописку не залишить українцям вибору.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Як отримати підвищену пенсію: українцям показали незвичний механізм