facebook

Скасування безвіза з Україною: посол ЄС розставив усі крапки над “і”

Скасування безвіза з Україною: посол ЄС розставив усі крапки над “і”
Посол вважає, що турбуватися немає про що

Голова представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі заявив, що на сьогоднішній день немає абсолютно ніяких причин для скасування безвізового режиму з Україною. Таку думку він висловив у четвер, 25 квітня, на зустрічі Європейської бізнес асоціації, передає Хвиля.

“Я не бачу причин, чому ми повинні скасовувати безвізовий режим”, — сказав Мінгареллі.

акож глава представництва ЄС в Україні додав, що країна повинна продовжити співпрацю з МВФ для забезпечення макрофінансової стабільності, забезпечити верховенство права, незалежність роботи антикорупційних органів.

Варто відзначити, що раніше постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба спростував поширену у соціальних мережах інформацію про загрозу для безвізового режиму з Європейським союзом після президентських виборів в Україні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Раніше повідомлялося, що Європарламент схвалив пропозиції Єврокомісії про зміну правил видачі віз для короткострокового перебування громадян третіх країн у Шенгенській зоні.

ак, термін подання на відкриття візи збільшено з 3 до 6 місяців до поїздки. Також документ передбачає можливість подання в електронному вигляді. У той же час діти та підлітки віком від 6 до 18 років тепер не зобов’язані платити візовий збір.

Нагадаємо, що за останній рік різко зросла кількість відмов на в’їзд у країни Євросоюзу українцям. Так, близько 60 тисяч людей не пустили в Європейський союз у 2018 році, що на 20 тисяч більше, ніж у 2017 році. Найбільшу кількість відмов громадяни України отримували на території Польщі, коли намагалися перетнути кордон з Євросоюзом.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Скасування безвіза з Україною: посол ЄС розставив усі крапки над “і”