facebook

Українським студентам зібралися підвищити стипендії: у Раді готують переворот

Українським студентам зібралися підвищити стипендії: у Раді готують переворот
Маркарова зазначила, що Мінфін безумовно підтримає цю пропозицію у разі наявності коштів

На базі комітету Верховної ради з питань освіти можуть створити робочу групу для обговорення питання підвищення стипендій для студентів.

Цю інформацію повідомив голова комітету ВР з питань освіти Олександр Співаковський під час години запитань до уряду, передає “Хвиля”.

За словами міністра економіки Оксани Макарової і міністра освіти Лілії Гриневич, вони готові до створення такої робочої групи.

“Це питання, яке стосується призначення та виплати академічних стипендій. Перша проблема. У нас є студенти, які мають 4, 5 бала і отримують стипендії. Є студенти-трієчники і отримують стипендії. Це стосується економії коштів стипендіального фонду, які залишаються нерозподіленими і повертаються до бюджету, в той час як ці 10% могли б використовуватися на додаткове заохочення учнів, які мають успіхи. Пропоную зробити робочу групу на базі нашого комітету і внесемо зміни для того, щоб наші студенти могли отримувати справедливу стипендію”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Макарова підкреслила, що Мінфін беззастережно підтримає цю пропозицію у разі наявності коштів.

“Ми безумовно підтримуємо у разі наявності засобів підвищення академічних стипендій, якщо є така можливість без збільшення у бюджеті… Ми готові до створення робочої групи для того, щоб правильно врегулювати це”.
Оксана Макарова
За словами Гриневич, Міносвіти підтримає ідею збільшення стипендій для заохочення студентів.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українським студентам зібралися підвищити стипендії: у Раді готують переворот