facebook

Українців почнуть штрафувати за комуналку: до старту “полювання” залишилися лічені дні

Пеня буде нараховуватися за кожен день прострочення платежу


Українців почнуть штрафувати за комуналку: до старту “полювання” залишилися лічені дні
Українцям, які прострочили оплату комунальних послуг, почнуть виписувати штрафи, починаючи з 1 травня. Такі санкції передбачені ст. 26 закону «Про житлово-комунальні послуги», яка регламентує відповідальність за порушення договору.

Розмір пені, який закладений у договорі, не повинен перевищувати 0,01% від суми боргу за кожен день прострочення, при цьому максимальний розмір штрафу не може перевищувати 100% загальної суми заборгованості.

Пеню будуть нараховувати з першого робочого дня, який послідує за останнім днем оплати. Якщо держава не надала вчасно пільги (субсидії) або ж станеться затримка заробітної плати, штрафувати не будуть, але при цьому доведеться надати докази.

У разі, якщо протягом 30 днів з дня одержання попередження споживач не розплатиться, виконавець може обмежити (припинити) надання послуги. Це не стосується виконавця послуг з постачання та розподілу електроенергії і природного газу.

Нагадаємо, раніше зазначалося, що київська міська рада має намір запропонувати парламенту збільшити суму штрафу за забруднення населених пунктів. Наголошується, що 27 квітня комісія з екології підтримала проект звернення до парламенту щодо регулювання викидів відходів у неналежних місцях. Викид сміття – серйозна проблема, а місцева влада не здатна сама вирішити це питання. За словами одного з депутатів, це має посилити відповідальність для тих, хто смітить у недозволених місцях. Проект рішення буде розглянутий на черговому засіданні Київради.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як повідомлялося: з 1 травня всі багатоповерхівки остаточно відійдуть від комунальної власності міської ради і не втримаються на балансі ЖЕКів. Згідно Закону мешканці будинків повинні створити ОСББ або вибрати фірму керуючого. Тим, хто не створить ОСББ, доведеться кожному окремо укладати нові договори з постачальниками компослуг.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українців почнуть штрафувати за комуналку: до старту “полювання” залишилися лічені дні