facebook

Біль у суглобах та серці: якими наслідками може завершитися укус кліща.

Кліщі присмоктуються там, де на шкірі є складки

Біль у суглобах та серці. Такими серйозними наслідками може завершитися укус маленького кліща. І як з’ясували дослідники, крім крові, цих комах приваблюють інші запахи.

Збираючись на природу, на пікнік, слід також подумати про те, які продукти брати з собою. Так, кліщів приваблює запах яблук і бананів.

Владислав Левченко заразився хворобою Лайма від кліща. Лікування було тривалим, оскільки хворобу діагностували вже на другій стадії. Кліщ вкусив киянина за ногу під час пікніка в парку. Пошкоджено нерв. Тому нога німіє після великих фізичних навантажень. Лікарі кажуть, за останні 10 років кліщів на території України значно більше.

 Якщо 10-15 років тому укус кліща – це був, такий знаєте, ексклюзивний випадок, то в зв’язку з потеплінням клімату відзначається переміщення кліщів з Кавказу і так далі, з більш теплих країв на північ”, – каже хірург Віктор Сидоренко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Саме дослідники павукоподібних стверджують, що кліщів приваблюють певні запахи.

Ховаються кровопивці у кущах того ж бузку і високій траві. Кліщі присмоктуються там, де на шкірі є складки. Зазвичай під колінами, в паху, під пахвами і на голові під волоссям. І, одягаючись на пікнік, треба врахувати, що по тілу людини ці істоти рухаються знизу.

Якщо є можливість, то штани заправити в шкарпетки, сорочку заправити в штани, на голову надіти капелюх. Одягайте світлий одяг, оскільки на світлому одязі легше побачити комаху”, – радить експерт.

Однак після кожної прогулянки, додає лікар, необхідно ретельно оглядати одяг і все тіло, а також шерсть і шкіру тварин. А відлякують кровососів сучасні препарати-репеленти і давно всім відомий в’єтнамський бальзам “Зірочка”.

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Біль у суглобах та серці: якими наслідками може завершитися укус кліща.