facebook

“Я – не олігарх”: Коломойський приголомшив резонансною заявою

“Я – не олігарх”: Коломойський приголомшив резонансною заявою
“Сьогодні треба думати про те, як збільшити ВВП і повернути людей з-за кордону”

Ігор Коломойський заявив про те, що збирається повернутися до України після інавгурації Володимира Зеленського та назвав напрямки, за якими, на його думку, повинна наразі розвиватися держава.

Про це він розповів у інтерв’ю “Bihus.info”.

Бізнесмен відзначив, що не вважає себе олігархом, на відміну від Петра Порошенка та Ріната Ахметова.

Якщо брати медіа та можливість впливу на медіа – так, я – олігарх. Однак у тій класичній формі олігархії, яка передбачає тотальну монополізацію державної власності, я – не олігарх. У мене немає виконавчої влади”, – заявив Коломойський.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На запитання журналіста про те, як зміняться правила гри українського бізнесу, він запевнив, що не збирається “бути ініціатором жодного переділу”:

Я не збираюся бути ініціатором ніякого переділу. Ніяких реприватизацій, націоналізацій. Я не вважаю, що це потрібно. Сьогодні треба думати про те, як збільшити ВВП і повернути людей з-за кордону. Створювати робочі місця і такі умови, щоб вони самі захотіли повернутися до України”, – підкреслив бізнесмен.

Коломойський підкреслив, що збирається сам “подати приклад” заробітчанам і повернеться до України після інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського: “На символ чекаю”, – розповів він.

На запитання про стосунки із олігархом Рінатом Ахметовим Коломойський відзначив, що нічого принципово не зміниться:

У нас десятиліттями коректні та рівні відносини. Однак це не заважає нам сваритися з приводу тих чи інших питань”.

Зараз в Україні така ситуація, що далі гірше просто не може бути. Ми знаходимося на самому дні. Ми маємо 116 мільярдів ВВП. На душу населення це 2 600 доларів на рік, тобто 230-240 доларів на місяць. Для прикладу, у сусідній Польщі ВВП складає 630 мільярдів на приблизно таку ж саму кількість населення. Тому я вважаю, що першочергове завдання нової влади – припинити займатися популізмом і взятися за економіку”, – резюмував Коломойський.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Я – не олігарх”: Коломойський приголомшив резонансною заявою