facebook

Погода на початок тижня: грізна стихія змусить забути про літо

Погода на початок тижня: грізна стихія змусить забути про літо
Стихія вирішила наостанок відігратися на українцях

Українці відчувають, що літо все ближче. Навіть синоптики спрогнозували прихід спеки (місцями до 30). Проте доведеться набратися терпіння і дочекатися тепла, так як на початку наступного тижня стихія ще помучить усіх.

У понеділок, 20 травня, на Заході, в Одеській області та Криму пройде сильний дощ. При цьому на решті території України обіцяють ясну і сонячну погоду. Стовпчик термометра коливатиметься в діапазоні 22-24 градуси тепла.

У вівторок, 21 травня, грозовий фронт перейде майже на всю Україну. Сухість очікується тільки в Харківській, Луганській, Донецькій областях і в Криму. У західних регіонах країни стане відчутно прохолодніше – вдень 17-20 градусів вище нуля. У північних областях буде 21-23 градуси, в центральних – 22-25 градусів, на сході 24-26 градусів, у південних регіонах від 22 до 24 градусів тепла.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У середу, 22 травня, дощі і грози будуть практично скрізь. Температура повітря в західних областях вдень становитиме від 17 до 20 градусів, у центральних, північних і східних областях 21-23 градуси, на півдні від 22 до 24 градусів вище нуля.

Народний прогноз погоди в Україні

20 травня – день памяті преподобного Іоанна Зедазнійського, мученика Фалалея і преподобного Ніла Сорського. Погоду у цей день визначає місяць: якщо він ріжками донизу — к теплу, а якщо червоний — до дощу. Якщо під час заходу сонячний диск був більше звичного і червоним, наступного дня слід очікувати вітряної погоди без дощу.

21 травня відзначається день пам’яті апостола і євангеліста Івана Богослова. У народі святого називали Градобоєм і Пшеничником. Якщо у цей день буде дощ – грибів буде багато.

22 травня вшановується пам’ять святителя Миколая. Найбільше в народі це свято відоме під назвою Микола Весняний. Обидва Миколи – і Зимовий (19 грудня), і Весняний – погоду встановлюють. “Микола Весняний – з теплом, Микола Зимовий – з морозом”. Цим днем знаменується кінець весни і початок предліття (з 22 травня по 10 червня). На Миколу можуть бути грози, дощі.

Нагадаємо, через кліматичні зміни спекотна погода в Україні починається з середини червня і закінчується з 15 серпня до 1 вересня.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Погода на початок тижня: грізна стихія змусить забути про літо