facebook

Як оскаржити рішення ВЛК: офіційна інструкція від МОЗ

Це можна зробити двома способами


У разі якщо військовий вважає прийняте ВЛК рішення неправильним, він має право його оскаржити. Це можна зробити як у досудовому порядку, так і через суд, пояснює МОЗ.

Рекомендується розпочинати оскарження у досудовому порядку та звертатися до суду у разі відсутності позитивного результату.

Щоб оскаржити рішення військово-лікарської комісії у досудовому порядку, необхідно:

написати заяву про незгоду з висновками ВЛК та проханням переглянути зазначене рішення;
додати до заяви усі відповідні медичні документи, копію попереднього рішення ВЛК та копію військового квитка (посвідчення офіцера).
Заяву, медичні документи та копію постанови ВЛК необхідно або самостійно принести до ВЛК, або надіслати цінним листом з повідомленням про вручення, описом вкладення на адресу відповідного ВЛК.

За результатами розгляду ВЛК переглядає оскаржувану постанову або може направити повторний (контрольний) медичний огляд. Потім надається новий висновок про стан здоров’я, який і братиметься до уваги. У спірних та складних випадках право на винесення остаточного рішення залишається за Центральною військово-лікарською комісією.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Оскарження рішення ВЛК у суді здійснюється у порядку адміністративного судочинства відповідно до вимог Кодексу адміністративного судочинства України.

Оскаржити рішення ВЛК виключно за медичними показаннями неможливо, адже це не належить до компетенції суду. Але суд може встановити порушення процедури проведення військово-лікарської комісії та на цій підставі скасувати таке рішення ВЛК.

Також суд може зобов’язати провести повторний медичний огляд та дообстеження військовослужбовця у разі відмови відповідного ВЛК їх проводити.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Як оскаржити рішення ВЛК: офіційна інструкція від МОЗ