facebook

Українських школярів почнуть навчати двома мовами: у МОН розповіли про нововведення

В українських школах вестимуть уроки двома мовами


Викладатимуть уроки нашим школярам тепер українською та англійською мовами. Але торкнуться нововведення лише старші класи і йдеться про профільні предмети. Про це пише “Стіна”.

Голова Директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Міністерства освіти і науки України Олег Єресько наголосив, що є навчальні заклади, де діти із навичками вивчення іноземних мов займаються раннім навчанням мов.

“Ми ж плануємо, що згодом у старшій школі обов’язковий профільний предмет обов’язково йтиме шляхом білінгвального вивчення: українською та англійською мовами, безумовно, – сказав він.

Водночас він наголосив, що наразі Міністерство освіти і науки України не планує скасовувати іспити у 4 чи 9 класах. Проте через війну в Україні цього року діти не складатимуть державну підсумкову атестацію (ДІА).

Експерт наголосив, що оцінки важливі лише для складання рейтингового списку на Національному мультипредметному тесті (НМТ), щоб справедливо розподілити державне замовлення між вступниками на навчання.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також чиновник зазначив, що найкращі підручники у світі написані англійською мовою, тому важливо забезпечити українським дітям високий рівень знань. Ці знання стануть у нагоді їм у багатьох областях, починаючи від програмування і закінчуючи наукою.

“Якщо ти хочеш отримувати знання поза тим, що є тут. Нобелівські лауреати читають свої лекції англійською мовою. Якщо ти хочеш приєднатися до них, будь ласка – вивчай мову!” – закликав Єресько.

Нагадаємо, наприкінці минулого року Міносвіти представило програму “Освіта 4.0: український світанок”, яка містить конкретні кроки щодо модернізації шкільної освіти, включаючи запровадження білінгвального викладання у старших класах середньої школи. Це дозволить випускникам вільно володіти іноземною мовою та розширити свої перспективи.

Генеральний директор директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти МОН України Олег Єресько зазначив, що у Новій українській школі було повністю змінено ставлення до оцінювання. Тепер дітям надають більш лояльне ставлення та краще видно, де потрібно підвищити рівень їх знань.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українських школярів почнуть навчати двома мовами: у МОН розповіли про нововведення