facebook

Почастішали випадки евакуації авто з дітьми всередині. Батьків притягнуто до кримінальної відповідальності

Почастішали випадки евакуації авто з дітьми всередині. батьків притягнуто до кримінальної відповідальності


За останній тиждень сталось два випадки, в яких на штрафмайданчики було евакуйовано автомобілі з дітьми всередині.
Що характерно, правила евакуації забороняють евакуювати авто якщо в середні є люди. Проте у цих випадках винуватими зробили саме автовласників.

“Інспектори з паркування евакуювали тонований автомобіль. Як виявилося згодом, на задньому сидінні автомобіля знаходилося двоє дітей, які були закриті батьками. Як наслідок викликали УПП, наздогнали та зупинили евакуатор. Дітей випустили. Так як водій був на місці, довелося вивантажити і сам автомобіль. Виписали постанову”,–повідомляється на офіційній сторінці Інспекції з паркування Києва.
Спільнота Київ Паркувальний, яка іменує себе як “незалежна громадська платформа, створена з метою об’єктивного висвітлення теми паркування у столиці” повідомила про те, що батьків притягнуто до кримінальної відповідальності.

“Обидва авто мали 100 відсотків тонування скла. Власники запаркували авто із грубим порушенням правил дорожнього руху, а саме на пішохідних переходах. Відповідно до Порядку тимчасового затримання інспекторами з паркування транспортних засобів та їх зберігання інспектор робить відповідні заміри розташування авто, фіксує порушення, робить огляд транспортного засобу, на основі якого складає акт про технічний стан. Відкривати і перевіряти автомобіль всередині–перевищення повноважень інспектора. Роздивитися салон авто з відстані при повному тонуванні скла неможливо.

В обох випадках інспектори з паркування викликали Слідчо-оперативну групу та Службу у справах дітей та сім’ї. Наголошуємо, що безпека дітей–відповідальність батьків. За таку недбалість батьків притягнуто до кримінальної відповідальності за статтею 135 Кримінального Кодексу України. Обидві справи передано до суду”,-сказано на сторінці спільноти у соцмережі.

Прямої заборони залишати дітей в автомобілях українському законодавстві не передбачено. Стаття регламентує лише “залишення в небезпеці.” “Завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження через малолітство, старість, хворобу або внаслідок іншого безпорадного стану, якщо той, хто залишив без допомоги, зобов’язаний був піклуватися про цю особу і мав змогу надати їй допомогу, а також у разі, коли він сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан”,сказано у статті 135 Кримінального Кодексу України.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Почастішали випадки евакуації авто з дітьми всередині. Батьків притягнуто до кримінальної відповідальності