facebook

5 ідей для домашнього сімейного дозвілля

Величезний захват діти зазвичай відчувають в моменти, коли вся сім’я збирається разом за яким-небудь цікавим і розвиваючим заняттям. Їм подобається, коли не тільки мама, але й тато приділяє увагу розвагам у вечірній час, так як чоловіки можуть стати провокаторами по-справжньому цікавого дозвілля у сімейному колі. Звичайно, найпростіше включити чаду мультфільм або комедію, але краще скористатися простими і цікавими ідеями для спільного проведення часу.

Навчити малюка чомусь новому

Як відомо, кожна людина володіє певними талантами, вміннями та здібностями, тому варто згадати який-небудь навик, якому варто навчити дитину. Наприклад, продемонструвати карткові фокуси і навчити малюка розбиратися в них, або робити креслярські малюнки і будувати схеми. Предметом гри з чадом можуть стати навіть «сумнівні» здібності – вміння упаковувати речі в чемодан, планувати цікавий маршрут, оцінювати картини та інше. В крайньому випадку, варто скористатися інтернетом і завантажити пару майстер-класів і разом з дитиною подивитися їх.

Показати власне хобі

Старше покоління найчастіше цікавиться колекціонуванням, багато сучасних мами і тата ще в дитинстві збирали різні монети, наклейки, календарики, плакати та інші речі. Багато хто і зараз цим захоплюються, про що варто розповісти дитині. Як відомо, захоплення, характерні для дитячого віку, досить швидкоплинні і зазвичай пов’язані з модою, тому чадо не завжди може зрозуміти, що таке Dendy або як виглядають вкладиші з жуйок Turbo, але завжди можна скористатися інтернетом і показати малюкові картинки.

Включити один для одного улюблену музику

Можна організувати справжню сімейну вечірку під улюблені пісні кожного члена сім’ї, використавши для цього інтернет ресурси з відеокліпами або відео з концертів улюблених виконавців. Природно, що музичні смаки у двох поколінь можуть сильно відрізнятися, але іноді варто знайомити дитину з якісними музичними творами, а вона в свою чергу, буде «просвіщати» батьків піт всім модним музичним напрямкам.

Поділитися душевними спогадами

В історії кожної сім’ї можна відшукати цікаві та значущі події: як батьки познайомилися, як з’явився на світ малюк, коли він сказав перше слово і яке саме? Малюкові буде цікаво послухати історію створення його сім’ї, етапи свого розвитку і те, який вплив він справив на всіх близьких родичів. Можна поступово знайомити чадо з історією попередніх поколінь родичів: якою була молодість його бабусь і дідусів, як з’явилися на світ його батьки, в яких країнах всім вдалося побувати і що вони побачили там. Іноді спогадів може вистачити на цілу книгу.

Знайомство з настільними іграми

Дитину якомога раніше варто познайомити зі старими добрими настільними іграми, якими захоплювалися ще її бабусі і дідусі. У такому випадку виникає ймовірність того, що дитина менше часу стане проводити за комп’ютером, більше того, члени сім’ї стануть більше спілкуватися між собою, а малюк зайвий раз потренується мислити логічно, граючи в хрестики-нулики, точки, «шибеницю» та інші головоломки.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

5 ідей для домашнього сімейного дозвілля