facebook

Свіжий оборонний скандал: у справі Гладковського спливли мільйонні суми. На металі наживалися

У 2014 році приватна фірма ТОВ «Інтер Сталь ЛТД” не поставила Київському бронетанковому заводу металопрокат на 5 млн гривень. Про це йдеться в судових матеріалах, повідомляє www.epravda.com.ua , посилаючись на проект «Марлін».

Слідчі Шевченківського управління поліції в Києві в січні поточного року відкрили виробництво за результатами перевірки Державної аудиторською службою фінансово-господарської діяльності Київського бронетанкового заводу за період 2012-2018 років.

У 2014 році Київський бронетанковий завод і приватна фірма ТОВ «Інтер Сталь ЛТД» уклали угоду на поставку металопрокату. КБТЗ сплатив 5 млн гривень, однак продукцію так і не отримав.

А в червні минулого року ТОВ «Інтер Сталь ЛТД» було визнано банкрутом. Тоді ж бронетанковий завод списав цю заборгованість.

«Після резонансного корупційного скандалу в обороні, так званого« свінарчукгейта »ТОВ« Інтер Сталь ЛТД »стала відома як фірма, яку очолював Андрій Рогоза, компаньйон Ігоря Гладковського-молодшого», – повідомляє «Марлін».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У підсумку, аудитори встановили негативну тенденцію, при якій бронетанковий завод платив за непоставлені надалі товари і послуги.

ТОВ «Інвест-Авто 2007» в протягом 2012-14 років не поставив Київському бронетанковому заводу товару на 1,5 млн гривень. ТОВ «Інжиніринговий центр Ай.бі.Тек» в 2014 році отримав 1 млн гривень за проектні роботи, які не виконав.

ПрАТ «Харківський завод транспортного устаткування» навпаки замовив бойові модулі БМ – ЗМ До 1619, однак не заплатив за них Київському бронетанковому заводу 5,5 млн гривень. У минулому році ВАТ «Завод« Маяк »також замовив на КБТЗ 4 кулемети НСВ-12,74, за які не заплатив 1,68 млн гривень.

Додатково зафіксовані втрати Київського бронетанкового заводу при експортно-імпортних операціях.

У 2015 році КБТЗ сплатив 772 тис доларів за агентські послуги іноземній фірмі-агенту GCA Red Sea FZCO з африканської країни Джібуті. У 2017 році тій же фірмі було виплачено 280,9 тис доларів. Причому послуги, за які отримала гроші іноземна фірма, повинна надавати держкомпанія «Укрспецекспорт».

На початку року проект «Марлін» оприлюднив результати аудиту Київського бронетанкового заводу, згідно з яким стало відомо, що завод втратив активів на загальну суму 20,2 млн гривень саме через партнерів-банкрутів.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Свіжий оборонний скандал: у справі Гладковського спливли мільйонні суми. На металі наживалися