facebook

Позивний «КУПОЛ»: Зеленський призначив начальником держохорони «КІБОРГА»

Президент Володимир Зеленський призначив на посаду начальника Укправленія державної охорони (УДО) учасника боїв у Донецькому аеропорту.


Президент України Володимир Зеленський призначив підполковника Олексія Оцерклевича начальником Управління державної охорони. Відповідний указ глава держави підписав 29 травня, повідомила прес-служба президента.

«Олексій «Купол» Оцерклевич став відомим завдяки військової хитрості, яка дозволила провести без єдиного пострілу ротацію наших військових і добровольців у ДАПі – прямо на очах у ватажка російських найманців «Мотороли». Про це у той час повідомляли офіційні представники Генштабу ЗСУ. За особисту мужність, самовідданість і високий професіоналізм Олексій Оцерклевич нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеню», – йдеться у повідомленні.

Офіцер принципово відстоював інтереси бійців у суперечках з начальством, через що не мав прихильності з боку генералітету.

Кандидатуру Олексія Оцерклевича президенту рекомендували діючі офіцери, ветерани, волонтери та журналісти.

«Вважаю, що таких офіцерів, як Олексій Оцерклевич, а також професійних сержантів і рядових бійців, які добровільно йшли в армію в 2014-му і яких армійська бюрократія потім вичавлювала з лав ЗСУ, час підвищувати і повертати до активної службі. Переконаний, що з новими складними обов’язками Олексій Оцерклевич впорається гідно. Адже зі мною йому точно доведеться несолодко. Я маю намір ходити до людей – так часто, як зможу. Незважаючи на ризики, які у цьому будуть бачити працівники УДО», – прокоментував призначення Зеленський.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Yна посаду заступника начальника УДО – начальника служби безпеки Президента призначений Максим Донець.

Нагадаємо, за мужність і стійкість учасників оборони Донецького аеропорту називають «кіборгами».

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Позивний «КУПОЛ»: Зеленський призначив начальником держохорони «КІБОРГА»