facebook

Супрун про депутатів Ради: Вони пишуть закони, що регулюють медичні питання, а нас не запрошують

Голова Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун в інтерв’ю журналу НВ розповіла про проблеми співпраці з депутатами Верховної Ради.

«На бюджетному комітеті вони багато некоректних і негарних речей казали проти мене й вимагали від мене вибачення за те, що я пишу у Facebook. Хоча на самому комітеті вони дуже некоректно поводилися», — розповіла Супрун.

Вона зазначила, що депутати «мають свій дивний спосіб співпраці».

«Казали, що ми не співпрацюємо з ними, а пишемо замість цього пости у Facebook. При цьому вони пишуть закони, що регулюють медичні питання, а нас не запрошують, коли їх розглядають, і кажуть, що це нормально», — заявила вона.

Нагадаємо, 3 квітня 2018 року Комітет Верховної Ради України з питань охорони здоров’я рекомендував звільнити Уляну Супрун. У проекті постанови йшлося про те, що Супрун не має належної освіти, а також порушує українське законодавство, виконуючи обов’язки міністра більше шести місяців.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

2 жовтня 2018 року Комітет вдруге запропонував звільнити Супрун, аргументуючи це «нездатністю правового статусу керівництва МОЗ і невідповідністю займаним посадам».

5 лютого 2019 року Окружний адмінсуд Києва за результатами розгляду позову нардепа Ігоря Мосійчука проти в.о. міністра Уляни Супрун заборонив останній виконувати обов’язки глави МОЗ. Окружний адміністративний суд заявив, що, приймаючи це рішення врахував, що Супрун має подвійне громадянство — України та США. Уряд висловив підтримку Супрун. 14 лютого 2019 року Окружний адміністративний суд Києва знову дозволив Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я. 11 квітня 2019 року Супрун повідомила про новий позов до Окружного адмінсуду Києва від нардепа від Радикальної партії Олега Ляшка.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Супрун про депутатів Ради: Вони пишуть закони, що регулюють медичні питання, а нас не запрошують