facebook

Бойко і Медведчук знову поїхали до Росії на газові переговори: всі подробиці

Українські політики та лідери партії “Опозиційна платформа — За життя” Юпій Бойко і Віктор Медведчук прибули до Санкт-Петербурга. Там вони провели зустріч із главою “Газпрому” Олексієм Міллером.

Трансляцію зустрічі вів 112 канал. Зазначається, що Міллер на зустрічі в рамках Петербурзького міжнародного економічного форуму підтвердив готовність надати знижку у 25% на поставки газу для України.

Бойко уточнив, що нова ціна такого газу буде на 25% дешевшою, ніж та, за якою його зараз купують для України по реверсу. “І це підтвердив керівник “Газпрому”, — сказав він.

Водночас Міллер сказав, що російська сторона готова продовжувати переговори з представниками “Опозиційної платформи “За життя” про подальшу ціну на газ для України.

Він вважає, що питання продовження контракту на транзит російського газу через українську територію останнім часом приділяється невиправдано багато уваги, тоді як насправді найголовнішим і важливим питанням є укладення прямого контракту на поставку палива.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зі свого боку Медведчук додав, що нібито обґрунтована ціна на газ для українців має складати 4 тис. грн за 1000 кубометрів.

Під час зустрічі він також поскаржився, що після минулого їхнього візиту в Росію в Україні була “бурхлива, негативна реакція”. “Це все нісенітниці. Здебільшого нам на це наплювати”, – оголосив політик.

До того ж він назвав обіцяні 25% знижки на газ при прямих поставках “променем світла в темному царстві” для українців.

Медведчук вважає, що потрібно домовлятися про прямі поставки російського газу і вирішувати проблему транзиту через територію України. “Ми готові змушувати владу, щоб вона пішла цим шляхом”, – заявив він.

Міллер, у свою чергу, повідомив, що поки не було ніяких сигналів від нової української влади у вирішенні газового питання з Росією.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Бойко і Медведчук знову поїхали до Росії на газові переговори: всі подробиці