facebook

“Є багато питань”: в Раді Європи вирішили відправити представника в окупований Крим

Комісарка Ради Європи з прав людини Дуня Міятович має намір приїхати до окупованого Росією Криму. Але її візит ще офіційно не підтверджений.

Цю інформацію підтвердили у прес-службі Офісу комісара з прав людини Ради Європи. Мета поїздки – правозахисна діяльність на півострові.

“У зв’язку з деякими заявами, які поширюються в засобах масової інформації та в Інтернеті щодо мого візиту до Криму, я хотіла б підкреслити, що я дійсно планую поїхати в Крим, але поки це ще слід підтвердити. Є багато питань, які необхідно уточнити, щоб я могла здійснювати правозахисну діяльність на півострові”, – йдеться в заяві.

У МЗС візит Міятович до окупованого Криму підтримали і наголосили, що моніторинг ситуації із правами людини на анексованому півострові – це питання, яке Україна порушує не перший рік.

Давайте чітко говорити про те, що це не Росія-окупант, яка “відкриває нову главу у відносинах з РЄ”, а Україна, яка послідовно наполягала на проведенні такого візиту, і не одного, а на регулярній основі,
– зазначили у Міністерстві.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Разом з тим, у відомстві підкреслили, що наразі з українською стороною жодні консультації щодо візиту Міятович не проводилсь. А узгодити програму візиту з Україною, підкреслили в МЗС, є дуже важливим.

Після того, як Росія у 2014 році анексувала український Крим та розпочала війну на Донбасі, вона перебуває під тиском міжнародної спільноти – йдеться як про політичні аспекти, так і економічні (санкції). На півострові не виконуються міжнародні авіарейси, туди не навідуються політичні діячі ЄС, бо союз офіційно висловив підтримку суверенітету та територіальній цілісності Україні. Згідно з українським законодавством, легально приїхати до Криму можна лише перетнувши адмінмежу з Кримом на материковій Україні. Все інше, наприклад, через незаконно збудований Кримський міст, поза законом. Це одна з причин, чому багатьом російським гастролерам через виступи у Криму заборонений в’їзд в Україну.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Є багато питань”: в Раді Європи вирішили відправити представника в окупований Крим