facebook

Супрун розповіла, скільки українців живуть з ВІЛ Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/country/health/suprun-rozpovila-skilki-ukrajinciv-zhivut-z-vil-602946.html

Лише половина людей, які живуть з ВІЛ, знають про свій статус, – запевнила очільниця МОЗ

В Україні понад 244 тисячі людей живуть з ВІЛ-інфекцією, і тільки половина з них знають про свій статус, написала у Facebook в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

«Сьогодні в Україні близько 244 тисяч ВІЛ-інфікованих. Водночас лише половина людей, які живуть з ВІЛ, знають про свій статус. Але саме своєчасне діагностування хвороби є запорукою ефективного лікування, яке істотно продовжує життя. Пройти тест українці можуть у свого сімейного лікаря або в центрах тестування», – написала Супрун.

Вона наголосила, що в Україні найпоширеніший шлях зараження ВІЛ-інфекцією (65%) – статевий.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Міністерство охорони здоров'я України затвердило новий клінічний протокол лікування та профілактики…

Gepostet von Уляна Супрун am Dienstag, 18. Juni 2019

«Значна кількість нових випадків інфікування ВІЛ-інфекцією припадає на молодих людей у віці від 15 до 30 років», – повідомила Супрун.

Також зазначимо, що Україна перейшла на нові стандарти лікування ВІЛ. «Відтепер кожен, хто живе з ВІЛ, в незалежності від кількості вірусу в крові, має право отримувати безоплатне лікування пожиттєво», — наголосили у МОЗ.

Україна першою з країн Східної Європи та Центральної Азії схвалила нові рекомендації ВООЗ. Так, згідно з цими правилами, як основну схему лікування використовуватимуть препарат з долутегравіром.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Супрун розповіла, скільки українців живуть з ВІЛ Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/country/health/suprun-rozpovila-skilki-ukrajinciv-zhivut-z-vil-602946.html