facebook

“Мусиш іти в армію!” У Києві чоловіка посеред вулиці забрали до військкомату

У четвер, 20 червня, в Києві молодика затримали невідомі особи у формі просто біля станції метро “Житомирська”.

Його попросили показати паспорт, після чого забрали документ і заявили, що він “повинен іти в армію”. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив затриманий хлопець, Богдан Дар (щоб подивитися відео, скрольте до кінця сторінки).

“З адвокатом не говорять, документи не дають сфоткати. Зараз сказали, що повезуть на медкомісію. Друзі, допоможіть!” – звернувся він у соцмережі.

Далі, за його словами, йому все ж вдалося зв’язатися з адвокатом, який порадив йому звернутися в поліцію і заявити про викрадення військовими. Богдана привезли до Святошинського районного військкомату.

Богдан Дар повідомив, що у нього є довідка про непридатність до служби в армії, однак особи, які його затримали, нібито не хотіли її перевіряти й наполягали на проходженні медкомісії.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Коли затриманий намагався зняти на відео те, що відбувається, з будівлі військкомату вийшла жінка, яка заборонила йому це робити “на режимному підприємстві”.

Близько 9:30 Богдан повідомив, що його відпустили з військкомату. Він розповів, що туди за його викликом приїхала поліція, в присутності яких військові намагалися довести, що Дар прийшов до них добровільно.

– Ви прийшли добровільно, правильно?
– Ні, не правильно. У мене забрав документи ваш співробітник і 7 осіб повели в автобус зі знаками АА 5974 ОР.
– Ви йшли самі.
– Я не йшов сам, мене ззаду підштовхували і оточили люди.
– У вас є сліди побоїв? – переказав діалог чоловік.

Меня только что остановили возле метро Житомирская люди в форме, показали удостоверение. Попросили пасспорт, забрали и…

Gepostet von Bogdan Dar am Mittwoch, 19. Juni 2019

Влітку 2019-го в Києві знову почалися облави на призовників. Поліцейські зупиняють молодиків на вулиці під будь-яким приводом.

Потім хлопців садять в автомобіль і відвозять спочатку до військкомату, а потім на розподільний пункт в Дарницькому районі.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Мусиш іти в армію!” У Києві чоловіка посеред вулиці забрали до військкомату