facebook

Гроші заберуть легко: НБУ спростив процес стягнення коштів із людей – ухилянтів залишать без штанів

Нові правила покликані забезпечити більш чітке та ефективне виконання судових рішень та інших законних вимог щодо стягнення коштів

У рамках постійного вдосконалення платіжної системи України Національний банк пропонує внести суттєві зміни до порядку безготівкових розрахунків. Особлива увага приділяється процедурі примусового списання (стягнення) коштів із рахунків платників.

Докладніше про те, що НБУ спростив процес стягнення коштів із людей, інформує Судово-юридична газета.

Однією з ключових змін є збереження арешту коштом навіть за зміни номера рахунку платника. Це означає, що стягувач зможе отримати належні йому кошти незалежно від того, де вони знаходяться. Також уточнюються правила виконання платіжних інструкцій щодо примусового списання коштів. Банки зобов’язані звіряти номери рахунків, якими раніше було заарештовано кошти, і забезпечувати виконання судових рішень.

Запроваджується новий перелік обов’язкових реквізитів для платіжних інструкцій про примусове списання коштів. Це дозволить підвищити ефективність та прозорість процесу стягнення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Для громадян та бізнесу нові правила означають підвищення передбачуваності та зменшення адміністративного навантаження. Крім того, удосконалення системи безготівкових розрахунків зміцнює довіру до фінансової системи України та сприяє її розвитку.

Національний банк продовжує працювати над удосконаленням платіжної системи України. У найближчому майбутньому очікується поява нових інструментів і сервісів, які зроблять безготівкові розрахунки ще зручнішими та безпечнішими.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Гроші заберуть легко: НБУ спростив процес стягнення коштів із людей – ухилянтів залишать без штанів