facebook

Суд змушує ЦВК зареєструвати Онищенка на парламентських виборах

Нардепа не було в Україні, бо він, начебто, змагався у кінному спорті.

Шостий Апеляційний адмінсуд зобов’язав Центральну виборчу комісію (ЦВК) зареєструвати кандидатом в народні депутати на позачергових парламентських виборах Олександра Онищенка, оскільки він не знаходився в Україні протягом останніх п’яти років через “участь в змаганням з кінного спорту”. Відповідне рішення було прийняте 21 червня, повідомляє Слідство.Інфо.

Нагадаємо, Онищенка відмовилися реєструвати на виборах через те, що він не проживав протягом всіх останніх 5 років на території України, яку залишив в 2016 році та був позбавлений недоторканності і оголошений в розшук. При цьому парламентар надав у ЦВК довідку від Федерації кінного спорту України, президентом якої він був до 2013 року, про те, що був відсутній в на Батьківщині через участь у змаганнях.

Онищенко подав позов до суду через рішення ЦВК. Позиція нардепа оперується на довідці про те, що з 2016 року й по теперішній час перебуває поза межами держави, бо нібито представляв Україну на змаганнях із кінного спорту як вершник. Суд пристав на аргументи нардепа та задовольнив клопотання.

“Колегія суддів зазначає, що вказані документи підтверджують поважність причини виїзду Онищенка за межі України з 2016 року по даний час”, – йдеться у рішенні суду.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Наразі Онищенка мають зареєструвати кандидатом на 93-му мажоритарному окрузі в Київській області.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Суд змушує ЦВК зареєструвати Онищенка на парламентських виборах