facebook

Супрун вчергове наголосила на важливості вакцинації

Вакцинація — єдиний надійний спосіб захиститися від багатьох небезпечних хвороб

Уляна Супрун стверджує, що вакцинація — єдиний надійний спосіб захиститися від багатьох небезпечних хвороб. І це, як вона стверджує, доведено беззаперечно.

Відповідний пост опубліковано на сторінці в. о. міністра охорони здоров’я у Facebook, передає НАРОДНА ПРАВДА.

Супрун навела деякі приклади. За даними CDC, за 20 років у США завдяки вакцинації вдалося запобігти 21 мільйону госпіталізацій та близько 732 тисячам дитячих смертей. Натомість за звітами того ж CDC, в США перед винайденням та застосуванням вакцини від кору, щороку на цю хворобу хворіло понад 3 мільйони людей, помирало близько 400.

За останнє десятиліття урядова програма, яка здійснює компенсації людям, що постраждали внаслідок щеплення проти кору (National Vaccine Injury Compensation Program) отримала по дві скарги на кожен мільйон щеплень. Близько половини з цих скарг було відхилено через те, що зв’язку між щепленням та негативними наслідками через вакцинацію не було знайдено.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Натомість, як пише Супрун, довіра до вакцини у світі падає. Щодо України, то тут доволі низький рівень абсолютної довіри до вакцин — лише 29% українців вважають їх безпечними, 46% українців — скоріше погоджуються, аніж не погоджуються з цим. І лише 50% вважають, що вакцини ефективні.

“Крім цього, у дослідженні Україна фігурує серед країн-лідерів за кількістю хворих на кір — разом із Мадагаскаром, Філіппінами, Єменом, Бразилією, Сербією, Суданом, Таїландом та Францією. І це катастрофічно. Адже всі регіони України забезпечені вакцинами КПК (проти кору, паротиту, краснухи), і кожен може зробити щеплення безоплатно — незалежно від віку та будь-яких інших факторів”, – підсумовує Супрун.

Як зазначає вона, причиною цього всього є міфи і сьогодні вкрай важливо поширювати достовірну інформацію з перевірених джерел та вмикати критичне мислення, коли йдеться про вакцинацію.

Вакцинація — єдиний надійний спосіб захиститися від багатьох небезпечних хвороб. І це доведено беззаперечно. Простий…

Gepostet von Уляна Супрун am Samstag, 22. Juni 2019

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Супрун вчергове наголосила на важливості вакцинації