Доданий цукор сприяє розвитку карієсу,стійкості до інсуліну і розвитку діабету 2-го типу,ожиріння і серцево-судинних хвороб.
Рівень цукру в солодких напоях, який шкодить здоров’ю людини, надзвичайно високий. Про це повідомила у Facebook в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.
Як стало відомо, доданий цукор-той, якого не було в продукті до обробки людиною. І він може стати причиною карієсу, стійкості до інсуліну, діабету другого типу, ожиріння і серцево-судинних захворювань.
Середня норма цукру для дорослої людини – 25-50 грам в день (5-10 чайних ложок).
У маленькій пляшці коли є 35 грамів цукру, у пляшці солодкого холодного чаю-20-55 грамів, у маленькій пляшечці солодкого йогурту – 30 грамів, а в соках-10 грамів цукру на 100 мілілітрів (цукор є в самих фруктах, але, на відміну від них, у соках немає клітковини, тому їхній глікемічний індекс вищий).
У банку енергетика є від 3 до 60 грамів цукру, але Супрун радить вживати його тільки в екстремальних умовах, коли немає можливості поспати і поїсти.