facebook

Архітектор розповів, якою буде нова будівля офісу Президента.

Стіни в кабінетах будуть скляними,а інтер’єр оформлений в стилі лофт.Також через всю будівлю Українського дому буде рости дерево.

Архітектори працюють вже над четвертою редакцією проекту реконструкції Українського дому під Офіс Президента Володимира Зеленського. Про це в п’ятницю, 28 червня, повідомляє НВ.

Іван Юнаков, глава архітектурного бюро 33BY, яке буде займатися реконструкцією Українського дому, розповів, що президент буде працювати на четвертому поверсі, п’ятий займуть його офіс і юридичні відділи, а третій віддадуть главі ОП і його заступникам. Також планується кафе і спортзал, а під землею – парковка на 134 місця з трьома заїздами – двома з вулиці Володимирський узвіз і один – з Трьохсвятительської.

Стіни більшості кабінетів, згідно з планами, будуть скляними, а інтер’єри оформлять в стилі лофт.

Також в будівлі буде живе дерево і фонтан.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зараз в будівлі Українського дому є фонтан, нагадує видання. Він виконує роль своєрідного вентиляційного вузла – в спеку поширює прохолодне повітря по приміщенню. Цей принцип буде збережений і в новому проекті.

Систему опалення планують повністю переробити. Зараз будівля відрізана від центрального опалення, в новій технологічній конструкції спеціальні установки будуть створювати лід, а потім розтоплювати його і пускати пар по трубах опалення, підігріваючи його електричними тенами.

Передбачається, що це дозволить знизити споживання електроенергії. Зараз Український дім споживає щонайменше чотири тисячі кіловат на добу, а після реконструкції, згідно з проектом, йому знадобиться 450 кіловат. Також систему з льодом хочуть використовувати як додаткову систему кондиціонування: пар після розтоплення льоду низької температури буде використовуватися для охолодження в літній час.

Проектом реконструкції Українського дому займається архітектурне бюро 33BY, компанія столичного архітектора Івана Юнакова, 65-го номера в списку партії Слуга народу.

Колишній заступник глави АП Дмитро Шимків заявив, що перенесення АП з вулиці Банкової коштуватиме десятки мільйонів доларів. В архітектурному бюро 33BY вартість переїзду президентського офісу оцінюють в 300 мільйонів гривень. Раніше глава офісу Президента Андрій Богдан заявив, що на переїзд не буде витрачено “ані копійки з державного бюджету”. За словами Юнакова, Зеленський наполягає, щоб на це пішли “європейські гранти”.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Архітектор розповів, якою буде нова будівля офісу Президента.