facebook

Прокурорам платитимуть більше: у “Слузі народу” хочуть підвищити зарплату деяким держслужбовцям

У “Слузі народу” хочуть підвищення зарплат прокурорам.

Районним прокурорам, а також всім держслужбовцям однозначно треба підвищувати рівень зарплати.

Про це в кулуарах парламенту заявив голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики, нардеп від “Слуги народу” Данило Гетманцев, відповідаючи на питання про підвищеннязарплат районним прокурорам, передає Depo.ua

“В питання матеріально-технічного забезпечення не тільки прокуратури, а й будь яких органів – і податкової, і митниці, і взагалі держслужби – це питання №1 у нас. Ми, звісно, не повинні платити державним чиновникам більше, ніж вони можуть заробити у приватному секторі, але наблизитися до цієї суми ми повинні. Якщо у Києві середня зарплата на сьогодні більше 16 тис. грн. а податківець отримує 9 тис. грн, то мені здається, тут є певні корупційні ризики. От ви говорите до рівня суддів (підвищуватимуть зарплати районним прокурорам до зарплат районних суддів, – ред.)… Ми можемо обговорювати підвищення зарплати. Те що її треба підвищувати – однозначно”, – сказав він.

Нагадаємо, сьогодні, 10 вересня, Верховна Рада має розглянути проект закону №1032 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Дещо раніше новообраний гепрокурор України Руслан Рябошапка анонсував високе звільнення в ГПУ, а також повідомив, що відтепер ГПУ не буде коментувати перебіг розслідувань з метою “показухи”.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Прокурорам платитимуть більше: у “Слузі народу” хочуть підвищити зарплату деяким держслужбовцям