facebook

ТОП кращих пляжів України: де можна купатися без побоювань і з комфортом

Відразу 16 українських пляжів відзначили “Блакитним прапором”: на Київщині, біля Чорного моря і у Дніпрі

 

Купальний сезону розпалі – в таку спеку все більше народу перебирається ближче до водойм в надії освіжитися, засмагнути і просто поплавати. У пік загального паломництва до води “Сьогодні” з’ясували, які з пляжів найбезпечніші і найнадійніші.

На два більше
Цього року відразу над 16 пляжами України майорітиме “Блактиний прапор” – це означає, що ці місця були визнані некомерційним Фондом екологічної освіти (FEE) кращими з кращих в світі. “Прапор” видається тільки на сезон, а в наступному за звання кращого купального місця знову потрібно боротися: для участі в програмі FEE власникам пляжів потрібно відправити заявку і виконати всі вимоги фонду. В цьому році з цим впоралися 4559 пляжів світу. Найбільше в Іспанії – 566 знаків. В Україні кількість “Прапорів” зростає з кожним роком: у 2017-му їх було всього 10, минулого літа – 14, а цього – вже 16.

Без сміття і з парасольками
Лідерство у Київщини – 8 пляжів: “Венеція”, “Молодіжний”, “Дитячий”, Olmeca Beach, “Галера” в Галерному затоці, “Золотий” в Гідропарку, “Веселка” на Микільській слобідці і пляж житлового масиву “Пуща-Водиця”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На Одещині кращими визнали шість зон: Центральний міський пляж Чорноморська, Zanzibar, SanDali на Фонтанці, комплекси “Причал №1” і Caletоn, а також пляж Ruta Family у Затоці. “Блакитний прапор” в цьому році отримали пляж Good Zone у Дніпрі і Масандрівський пляж в окупованій Ялті.

Як відзначають на сайті FEE, пляжі регулярно перевіряються співробітниками ДСНС і працівниками лабораторій при Міністерстві охорони здоров’я, їх щодня очищають від сміття і постійно моніторять рятувальники. На багатьох є роздягальні, душові, лежаки і парасольки, а частина з них навіть пристосовані для людей з обмеженими можливостями і включають в себе медпункт.

Тим часом, як розповідали раніше “Сьогодні”, на Одещині невідомі залили один з пляжів бетоном.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

ТОП кращих пляжів України: де можна купатися без побоювань і з комфортом