facebook

Українцям розповіли, як отримати безплатне лікування у приватних клініках

Українцям розповіли, як отримати безплатне лікування у приватних клініках

За медичні послуги у недержавних закладах заплатить Національна служба здоров’я.

В Україні пацієнти можуть безоплатно отримати лікування та медичну допомогу у приватних медзакладах. За ці послуги заплатить Національна служба здоров’я (НСЗУ). Проте, це буде можливо лише за умови, якщо приватна клініка має договір з НСЗУ.

Про це повідомляється на прес-брифінгу НСЗУ, який транслювався на Facebook.

Як стало відомо, наразі в Україні вже 271 приватний медзаклад і понад 500 лікарів, які оформили ФОП, мають договори з НСЗУ. Первинну медичну допомогу за цим договором надають 228 приватних закладів та 528 лікарів-ФОП.

“Найбільше приватних надавачів на первинці в Одеській області – 74, у Дніпропетровській – 73 та у Львівській – 61. Загалом з квітня цього року НСЗУ виплатила приватним закладам понад 450 млн грн за первинну медичну допомогу, які пацієнти отримали безоплатно”, – повідомляє прес-служба.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як отримати безоплатну медичну послугу у приватному закладі на спеціалізованому рівні:

  • Пацієнт має отримати електронне направлення у сімейного лікаря, який також може працювати як ФОП чи у приватній лікарні.
  • Після цього, вже маючи електронне направлення, пацієнт може обрати приватний заклад, який надає потрібну йому медичну послугу та має договір з НСЗУ за цим пакетом.

Дізнатися, які приватні медичні заклади уклали договори на безоплатне надання послуг для пацієнтів у тому чи іншому регіоні України, можна на офіційному сайті НСЗУ.

Найпопулярніші напрями, за якими приватні заклади уклали договір з НСЗУ:

  • 57 закладів уклали договір на надання медичної допомоги для дітей та дорослих в амбулаторних умовах;
  • 55 медзакладів надають безоплатні послуги з раннього виявлення онкозахворювань;
  • 51 приватна клініка та 14 лікарів, які оформили ФОП, уклали з НСЗУ контракти на вакцинацію населення протиCOVID-19;
  •  Ще 14 приватних медичних установ можуть безоплатно робити українцям хірургічні операції.
  • Окрім цього, приватні клініки оформлюють договори на медичний супровід та лікування пацієнтів, які хворі на туберкульоз. Також медичні установи можуть надавати послуги з ведення вагітності в амбулаторних умовах, допомагати пацієнтам з онкологічними захворюваннями та тим людям, у яких стався інфаркт або інсульт.Також у НСЗУ нагадали про те, що доступність медичної допомоги для українців забезпечується завдяки тому, що приватні аптеки стали партнерами держави в урядовій програмі реімбурсації лікарських засобів “Доступні ліки”.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українцям розповіли, як отримати безплатне лікування у приватних клініках