facebook

Українців можуть депортувати з Польщі – набули чинності нові зміни

Варто нагадати, що у квітні у Польщі набули чинності поправки до Закону “Про іноземців”, що стосується нелегального перебування на території країни та подальшої депортації.


Ці зміни покликані адаптувати законодавство сусідньої країни до норм ЄС, повідомляють фахівці міграційної платформи.EWLу соціальній мережі Twitter.

Серед ключових змін, які набули чинності з 7 квітня, слід зазначити збільшення терміну заборони на в’їзд до країн Шенгенської зони (від 5 (раніше) до 10 років). Іноземцям буде відведено лише 8 днів на виїзд із Польщі після отримання відповідного рішення замість попередніх 2-4 тижнів.

Депортація може відбутися ще до розгляду справи незалежним судом. Навіть якщо іноземець подасть скаргу до суду після ухвалення рішення про депортацію, його можуть депортувати на судове засідання

Слід зазначити, що хоч ці законодавчі зміни стосуються громадян України, їхнє застосування “відкладається” до закінчення повномасштабної країни в нашій країні.

Натомість після її закінчення громадянин України, який порушив правила перебування у Польщі та має рішення про депортацію, змушений буде покинути країну. Це пояснює директор відділу легалізації EWL Марія Кузенко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українців можуть депортувати з Польщі – набули чинності нові зміни