facebook

Більшість українців не планує залишатися у Польщі-дослідження.

Лише двоє з п’ятьох українців розглядають Польщу як можливе місце постійного проживання. Такі дані випливають з дослідження, проведеного на замовлення поморського порталу для українців, передає УНН з посиланням на Польське радіо.

Головною причиною рішення українців про повернення на батьківщину є формальні причини і родина, вказали у поморському порталі.

“Однак, більшість з них не живе у Польщі з родиною, бо люди не можуть приїхати з родиною, а через це, я гадаю, вони не хочуть тут залишатися на довше. Дуже важко вирішити формальні питання, важко отримати посвідку на перебування, дуже важко отримати легальний дозвіл на працю”, – вказала керівник порталу Наталя Шевченко.

З її слів, шанси на зміну цієї негативної тенденції можуть бути пов’язані із молодим поколінням українців, які лише виходять на ринок праці.

“Економічні мігранти, я гадаю, ще приїздитимуть. Я маю надію, що ситуація у Польщі ще поліпшиться щодо вирішення формальних питань. Коли це поліпшиться, більшість українців приїде. Є ще одна група – студенти. Згідно з нашими дослідженнями, лише щоп’ята особа навчається у Польщі і працює. Це значить, що наразі міграційна хвиля молоді не надійшла,” – додала вона.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За даними Національного банку Польщі, у країні працює понад один мільйон громадян України, з яких лише 330 тисяч мають дозвіл на працю. 70% усіх українців займаються тут фізичною працею. Повернення українців на батьківщину найбільше відіб’ється на стані переробної та виробничої промисловості.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Більшість українців не планує залишатися у Польщі-дослідження.