facebook

Нове керівництво МОЗ фактично зупинило проведення медичної реформи в Україні – Литовченко

Нове керівництво Міністерства охорони здоров’я України почало вимагати звільнення кадрів, які відповідають за здійснення медичної реформи в Україні.

Про це у ток-шоу “Ехо України” розповіла гендиректор директорату стратегічного планування та євроінтеграції Міністерства охорони здоров’я
Ірина Литовченко.

“Цього року ми розпочали з реформи первинної медицини – це сімейні лікарі, це те, що кожен українець зміг вільно обрати, незалежно від своєї прописки, свого сімейного лікаря, і гроші йшли саме в той заклад, в якому пацієнт обрав свого лікаря. І на вторинній ланці – це в поліклініках, як звикли називати люди, і в лікарнях, де на стаціонар лягають на лікування, – з наступного року мало початися те ж саме, і гроші б йшли за пацієнтом. Тобто пацієнт прийшов у лікарню, його пролікували, і медичний заклад конкретно той отримав кошти.

Наразі для того, щоб це стало можливим, потрібно прийняти дуже велику кількість нормативних актів. Потрібно, щоб лікарні стали некомерційними підприємствами. Потрібно зробити ще дуже багато підготовчої роботи, яка протягом останнього місяця просто зупинилася.

Більше того, цього тижня і минулого тижня ми почали отримувати пропозиції від нової команди добровільно написати заяви на звільнення. Оскільки нібито наша стратегія реформ розбігається з поглядами політичного керівництва. Але для нас тут не зрозуміло: ми продовжуємо реформу чи не продовжуємо реформу, і чому ми повинні йти, якщо все продовжується так, як декларує міністр і її команда?”, – заявила Литовченко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Нове керівництво МОЗ фактично зупинило проведення медичної реформи в Україні – Литовченко