facebook

“Неможливо дихати”: в одному з районів Луцька виникла екологічна катастрофа

Після численних скарг місцевих мешканців Волинський лабораторний центр МОЗ України провів перевірку повітря в Луцьку. За її результатами в одному з районів міста вміст аміаку в повітрі перевищує норму в 22 рази, а сірководню – у 10.

Повідомляється, що проби повітря взяли після того, як жителі масово почали скаржитися на запаморочення, кашель та важке дихання. Фахівці провели заміри в п’ятьох місцях поблизу полів фільтрації – там утилізовує свої відходи підприємство, що виробляє етиловий спирт.

Це виробництво функціонує в Луцьку вже три роки. Екологи звинувачують підприємство у забрудненні повітря. Зазначається, що в районах, де виявили перевищення шкідливих речовин, живуть тисячі людей.

Міська влада вже звернулась у прокуратуру з вимогою провести офіційну перевірку на заводі, і, за потреби, закрити його. “Шокували, чесно признаюсь. За стільки років роботи, шокували, бо таких ще в мене не було. Значне перевищення і, безумовно, воно впливає на стан здоров’я населення”, – зазначила завідувачка відділення Волинського лабораторного центру МОЗ України Оксана Колобкова.

 

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Неможливо дихати”: в одному з районів Луцька виникла екологічна катастрофа