facebook

В українських школах можуть скасувати систему оцінювання: яких предметів торкнеться

Ідею запропонували через велике навантаження дітей, а також додатковий стрес через оцінки

В Україні планують скасувати систему оцінювання у школах, але лише з декількох предметів. У Міносвіти пояснили це тим, що діти зараз дуже перевантажені навчанням, а це рішення допоможе позбавити їх зайвого стресу.

Так, школярі більше не отримуватимуть оцінки за образотворче мистецтво (малювання), фізкультуру, музику та, можливо, етику та працю. Про це пише видання “Enovosty”.

Втім, це не вимога від Міносвіти, а лише рекомендація. Адміністрації шкіл самостійно прийматимуть рішення, які предмети оцінювати, а які – ні. Цю ідею запропонували через велике навантаження дітей, а також додатковий стрес через оцінки.

Також це пояснюється тим, що у всіх дітей різні навички у малюванні, вокалі та спорті. Значить, їхня успішність теж відрізняється. Щоб не створювати зайвий фактор стресу, оцінки запропонували скасувати.

До того ж школярі і так проводять за навчанням чи не повноцінний робочий день з огляду на підготовку та виконання домашніх завдань. Якщо порівнювати із зарубіжною, українська шкільна програма має вище навчальне навантаження.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В українських школах можуть скасувати систему оцінювання: яких предметів торкнеться