Вчора у Калуші в парку культури і відпочинку ім. Івана Франка провели гастрономічний фестиваль “Бігус – 2019”.
Цьогоріч фестиваль відбувається уже 3-тє, інформує Фіртка з посиланням на Калуську міську раду.
Фестиваль проводиться з метою збереження, розвитку та популяризації української національної кухні та присвячений Дню міста Калуша.
Бігус — страва, притаманна бойківській кухні, не варто плутати з польським бігосом — тушеною капустою з м’ясом та сухофруктами. В основі бігусу — квашений смугастий рожевий буряк (називають польським). Використання цього буряка в інших стравах наразі невідоме. Тож, польський буряк з наваристим бульйоном утворює надзвичайно смачний, святковий суп. Страва смакує не лише з хлібом, а й у прикуску з відвареною картоплею.