facebook

“Це справжнє гетто”: у мережі з’явилися кадри із фільтраційного табору на Донбасі

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко опублікував відео із фільтраційного табору для маріупольців у селі Безіменне. Туди окупанти відправляють тих, хто хоче залишити заблоковане місто, – російські військові перевіряють, чи мала людина стосунок до українських силових структур чи органів влади.

Як пише чиновник у своєму Telegram-каналі, чотири тижні тому військові РФ вивезли із Гуглиного, Мирного та Волонтерівки всіх чоловіків, жодних особистих речей взяти з собою їм не дозволили, документи відібрали.

За словами чиновника, у селі Безіменне вже зафіксовано перший випадок туберкульозу, а у Козацькому – смерть одного з полонених через відмову надати йому медичну допомогу.

“Справжнє гетто! Чоловіків розмістили у приміщенні школи та клубу. Четвертий тиждень їх насильно утримують, не дозволяючи залишати територію без конвою військових. Умови утримання жахливі – люди змушені спати на підлозі в коридорах. Серед людей у школі зафіксовано перший випадок туберкульозу, в результаті спортивний зал школи перетворений на ізолятор, де перебуває велика кількість людей”, – пише Андрющенко.

 

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Це справжнє гетто”: у мережі з’явилися кадри із фільтраційного табору на Донбасі