facebook

Закон про мову 2019: жителі понад 30 міст України вийшли на святкування(відео).

Набув чинності закон про державний статус української мови. У понад 30 містах зараз триває акція мова об’єднує. Люди святкують вступ закону в силу. На концертних майданчиках – українські артисти.

У Києві на свято під девізом Мова об’єднує зібралося кілька сотень людей. Під, так званою, аркою Дружби народів на них чекали пісні у виконанні вітчизняних естрадних виконавців, конкурси та розваги. Але головною метою заходу було не лише розважити людей, а й відчути гордість за нашу мову.

Найближчі три роки жодних покарань за порушення мовного закону не буде. Тож, ті хто не розуміють української, мають вдосталь часу аби її вивчити.

До Всеукраїнської акції долучилися і десятки мешканців Дніпра. На Європейську площу люди прийшли з прапорами та плакатами мова єднає, аби популяризувати рідну українську. Активісти усім охочим роздавали жовто-блакитні наліпки та пам’ятки – за ними навіть вишикувалася черга.

Львів’яни зібрались на головний площі міста ще задовго до святкування, у вишиванках, із синьо-жовтими кульками та у піднесеному настрої. Вже над вечір до них вийшли відомі українські виконавці, письменники, поети і громадські діячі, аби ще раз підтвердити важливість ухвалення закону та його історичного значення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Закон про мову 2019: жителі понад 30 міст України вийшли на святкування(відео).