facebook

Правила гри прості: У Зеленського розкрили подробиці про “сюрприз”, який готують Медведчуку

У команді “Слуга народу” готують пакет законопроектів щодо демонополізації медіаринку.


Про це повідомляє інформагентство “Інтерфакс-Україна”, посилаючись на слова заступника глави Офісу президента України Кирила Тимошенко.

“Наші хлопці зараз опрацьовують певні кроки, які можна буде використовувати і в своїх інтересах, щоб нас потім не звинувачували”, – розповів політик, відповідаючи на питання журналістів, як в партії сприймають історію з придбанням одним власником (кумом Путіна і олігархом Віктором Медведчуком) телеканалів “112 Україна”, News One і ZIK.

Тимошенко підкреслив, що в інших сферах монополіст, якщо його визнають таким, буде платити більше податків, у нього буде більше обмежень.

“У ЗМІ трохи інша історія, монополій не можна допускати. Це повинен бути ринок”, – зазначив він.

За словами заступника голови Офісу президента, влада хоче розкрити всіх бенефіціарів. Також мова йде й про фінансування ЗМІ з-за кордону.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“І не тільки з-за кордону. Йдеться про відкритість фінансування. Ми люди зі сфери телебачення і прекрасно розуміємо, як фінансуються канали. Тому будемо робити все для того, щоб гроші були офіційні тут, щоб з них платилися податки і канали показували повне фінансування”, – пояснив політик.

Журналісти відзначили, що канали в Україні, кажуть, всі збиткові.

“Значить, їм доведеться показувати збиток. Або виходити в плюс. Правила гри прості, і це стосується не тільки медіа. Все повинно бути “біле””, – сказав Тимошенко.

Як повідомлялося раніше, 10 липня українські політики Віктор Медведчук і Юрій Бойко знову були на переговорах в Москві – вони зустрілися з прем’єр-міністром Російської Федерації Дмитром Медведєвим.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Правила гри прості: У Зеленського розкрили подробиці про “сюрприз”, який готують Медведчуку