facebook

Перше засідання нової Ради: у Зеленського підготували «сюрприз», все вирішиться в лічені дні

Призначення нових міністрів у парламенті почнеться з першого ж дня її роботи. Хто буде головним, поки зберігають інтригу

Андрій Герус, який представляє президента в Кабінеті міністрів України, розповів журналістам, коли відбудеться перше засідання нового парламенту, та які плани парламентська більшість виношує вже на перший день своєї роботи.

Зокрема, Андрій Герус розповів, що перше засідання нового скликання Верховної Ради відбудеться вже 3 вересня. І вже з початку, незважаючи на урочистість події, депутати мають намір приступити до роботи. Зокрема, вже в цей день будуть названі імена деяких міністрів. Хто саме вже в цей день стане володарем заповітного «портфеля», член президентської команди не повідомляє, як і не говорить, які міністерства знайдуть нових голів у перший же день роботи парламенту.

Проте ще раніше він висловлював упевненість, що новий склад Кабміну буде сформований дуже швидко, ще з перших днів роботи парламенту нового скликання.

«Коаліціада довго не триватиме, все відбудеться дуже швидко. Я думаю, новий Кабмін буде сформований вже в перший або другий день роботи нового парламенту … я впевнений в цьому», – висловив упевненість Герус.

Однак, за його зізнанням, всі домовленості щодо складу нового уряду, очевидно будуть досягнуті ще раніше, в серпні. А в перших числах вересня лише пройде офіційне затвердження міністрів на посаді.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У свою чергу Давид Арахамія назвав чотирьох головних претендентів на посаду прем’єр-міністра України.

Арахамія висловив ставлення “Слуги народу” до ймовірних кандидатур на ключові посади у країні. У інтерв’ю “Радіо НВ” Давид Арахамія висловив ставлення “Слуги народу” до ймовірних кандидатур на ключові посади у країні.

Усвоєму інтерв’ю Давид Арахамія висловив ставлення “Слуги народу” до ймовірних кандидатур на ключові посади у країні.

Зокрема, щодо спікера Верховної Ради – безальтернативним кандидатом буде Дмитро Разумков. А от щодо інших посад – є сумніви. Наприклад, генпрокурором, найбільш реально, буде Руслан Рябошапка (зараз – заступник голови Офісу Президента), але є й інші кандидати.

На посаду прем’єра ж є декілька реальних претендентів.

У нас є шорт-лист. У ньому: Андрій Коболєв – голова правління НАК “Нафтогаз Україна”. Юрій Вітренко – виконавчий директор “Нафтогазу”. Олексій Гончарук – заступник голови Офісу Президента з економічних питань. Владислав Рашкован – виконавчий директор Міжнародного валютного фонду – зазначив Арахамія.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Перше засідання нової Ради: у Зеленського підготували «сюрприз», все вирішиться в лічені дні