facebook

“Я особисто стріляв”: Екс-президент влаштував стрілянину по силовиках, які оточили його резиденцію

Екс-президент Киргизії Алмазбек Атамбаєв зізнався, що вів стрілянину по атакуючим його будинок бійцям спецназу. Про це він заявив в четвер журналістам.

“У моїх прихильників зброї не було, я особисто стріляв під час нападу”, – сказав він. Однак при цьому Атамбаєв запевнив, що він “намагався не потрапляти” в людей. За його словами, він також готовий сприяти звільненню затриманих його прихильниками під час штурму бійців спецпідрозділу “Альфа”, які зараз знаходяться під охороною в будинку екс-президента.

7 серпня спецназ Киргизії почав операцію по затриманню екс-президента країни Алмазбека Атамбаєва, підозрюваного в корупції і позбавленого недоторканності.

Однак його прихильники в селі Кой-Таш чинили опір, в ході операції загинув один співробітник спецназу, 52 людини отримали поранення. Затримати колишнього главу держави, який неодноразово відкидав всі звинувачення на свою адресу, не вдалося.

Президент Киргизії Сооронбай Жеенбеков заявив, що Атамбаєв порушив конституцію, здійснивши збройний опір силовикам. Екс-президент повідомив про плани вивести своїх прихильників на мітинг в Бішкеку.

Наразі відомо, що прихильники колишнього президента Алмазбека Атамбаєва відпустили з будинку екс-голови держави шістьох «спецназівців», захоплених у середу під час штурму цієї будівлі в селищі Кой-Таші. Усіх їх вивезли на одній машині. про це повідомляє, Радио Азаттик.

За словами заступника лідера СДПК Фаріда Ніязова, їх відвезли представники Держкомітету національної безпеки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Прихильники Атамбаєва в обмін на звільнення «спецназівців» вимагали відновити електропостачання і зв’язок в селі в обмін на їх звільнення.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Я особисто стріляв”: Екс-президент влаштував стрілянину по силовиках, які оточили його резиденцію