facebook

Провести цього року! Новий прем’єр щиро заговорив до народу: більше затягувати не можна

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що вивчає можливість провести перепис населення країни не у 2020 році, як планували раніше, а у 2019-му.

Про це він сказав в інтерв’ю журналістам.

Прем’єр-міністра запитали, чи буде він ініціювати перепис.

“Ми не будемо ініціювати – ми проведемо. Він уже був запланований на грудень наступного року. Але ми вивчаємо можливість провести його вже у цьому році. Його хотіли проводити наступного року, бо цього року восени мали бути вибори, а перепис – дуже затратна штука, і проводити його з виборами було б складно. Зараз виборів не буде”, – сказав він.

За словами Гончарука, “питання навіть не у грошах, а в мобілізації великих ресурсів, людей, яких треба навчити”.

“Бо що таке перепис? Це коли одна людина приходить до іншої та анкетує її. Щоб цей процес не викликав супротиву, цьому мають передувати комунікаційна кампанія, якісний менеджмент, порахована має бути вся ця логістика. От ми зараз цим займаємося і дуже хочемо провести перепис цього року”, – заявив він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Глава уряду України вважає, що перепис у 2019 році “дозволить державі зекономити наступного року величезні кошти”. “Зникнуть “мертві душі”, нам треба побачити, скільки нас”, – пояснив Гончарук.

Єдиний перепис населення незалежної України відбувся у грудні 2001 року. Згідно з його результатами, у країні налічували 48,457 млн жителів. Новий перепис спочатку планували провести у 2012 році, але його переносили тричі: на 2013-й, 2016-й і 2020 рік.

Також, новий прем’єр-міністр Олексій Гончарук розраховує, що буде тісно спілкуватись з президентом Володимиром Зеленським та звіряти з ним складні рішення.

“Я розраховую на те, що ми з президентом – а я є частиною його команди – будемо спілкуватися наскільки тісно, настільки це необхідно для того, щоб ми розуміли одне одного з півслова. Тому що він політичний лідер команди, яка була обрана українським народом і абсолютно точно він – це той камертон, з яким потрібно звіряти всі складні рішення, які ми будемо приймати. Ми більше така команда менеджерів, яка найнята навести лад у процесах”, – заявив він.

Гончарук каже, що до призначення бачив президента майже кожного дня, але тепер вони будуть зустрічатись рідше через брак часу, бо “Кабмін – це велика махіна, тут є чим займатися”.

За словами глави уряду, обійняти цьому посаду йому запропонував сам Зеленський. Однак новопризначений чиновник запевняє, що для цього не було окремої зустрічі, все відбулося у робочому процесі.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Провести цього року! Новий прем’єр щиро заговорив до народу: більше затягувати не можна