facebook

Віддав тисячі доларів, але… 28-річний українець двічі намагався втекти за кордоном з підробленими документами

Заборона для українських чоловіків на виїзд за кордон під час воєнного стану породила новий вид шахрайства для відчайдухів, які за всяку ціну хочуть уникнути мобілізації.

Українські прикордонники вже вдруге затримали молодого чоловіка із підробленими документами. 28-річний українець віддав кілька тисяч доларів за підробку. Спочатку випробував долю на кордоні з Польщею, а згодом і на кордоні з Молдовою, звідки таки поїхав, але не у омріяну закордонну подорож, а вже у відділок поліції.

Як розповіли у Державній прикордонній службі, в пункті пропуску “Могилів – Подільський”, що знаходиться на кордоні Молдови та України, прикордонники Могилів-Подільського загону виявили громадянина України, що намагався перетнути кордон з підробленими документами.

28-річний чоловік на паспортний контроль надав тимчасове посвідчення військовозобов’язаного та довідку військово-лікарської комісії. Провівши поглиблену перевірку документів за допомогою спеціальних приладів та уточнення з відповідними територіальними органами, охоронці кордону встановили, що вони повністю підроблені.

Як з’ясувалось згодом, це вже друга спроба покинути територію України «горе-ухилянтом». Вперше чоловік придбав документи за 3 тисячі доларів США та прикордонники його одразу викрили. Заплативши ще 20 тисяч гривень молодик знову вирішив перетнути державний кордон. Але удача і на цей раз відвернулась від нього.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Порушника затримано та після оформлення відповідних документів передано співробітникам Національної поліції. Чоловік нестиме відповідальність за статтями Кримінального кодексу, які передбачають відповідальність за підробку документів, надання неправомірної та ухилення від призову за мобілізацією.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Віддав тисячі доларів, але… 28-річний українець двічі намагався втекти за кордоном з підробленими документами