facebook

Президент це частина системи управління державою, але Зеленський виявився найслабшою ланкою – Сюмар

За півтора року, маючи монобільшість у парламенті і контроль над виконавчою владою, президент Зеленський довів неспроможність реагувати на складні виклики і управляти державою. Натомість він намагається у неконституційний спосіб отримати ще більші важелі впливу.

Про це пише у Facebook народна депутатка з фракції “Європейська Солідарність” Вікторія Сюмар.

Чоловік в 42 вирішив, що “він не лох” і може керувати державою. Він отримав абсолютну владу. І через півтора року його досягнення:

найбільше за останні десять років економічне падіння;

здав кілометри відвойованої нашими території на Сході і не досяг миру;

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

виявився абсолютно безпомічним на фоні основного виклику – коронавірусу. І замість вкласти залишки залишених йому попередниками ресурсів в медицину, він почав піар-проєкт “Велике будівництво” для заробітків свого оточення;

– замість судової реформи він легалізував азартні ігри;

врешті з тріском програв місцеві вибори і, аби відвернути увагу від всього цього бардаку, вирішив ще й поламати всю систему конституційного ладу в країні”, – констатує Сюмар.

Його законопроєкт – це треш. Законодавча влада не може відміняти рішення судової гілки влади. Інакше Рада почне скасовувати рішення всіх судів, і це абсурд”, – переконана Вікторія Сюмар.

Цей треш гарант Конституції допустив, бо знає – саме в його фракції не знайдеться голосів за відновлення електронного декларування новим нормальним законом. Тому він вирішив “взяти лідерство” і зламати Конституцію”, – вважає Сюмар.

Може, все-таки варто взяти лідерство в монофракції, яка тріщить по швах? Може, варто нарешті гроші з фонду Антиковід жорстко на медицину забезпечити? Чи серіали важливіше в цих умовах? Може, варто взяти під контроль чесний підрахунок голосів і не намагатися затягувати підрахунок через суди і перерахунок, наражаючи членів комісії на ймовірність захворіти? Може варто згадати про свої обов’язки і припинити займатися піаром на всьому і будь-якими засобами?”, – зауважує Вікторія Сюмар.

Варто. І треба. Але ця людина навряд чи спроможна чути. І розуміти, що він не Бог, а частина системи управління державою, в якій саме він – найслабкіша ланка. І тому система може позбутися цього механізму. Розмови про перезавантаження, перевибори і парламентську республіку набирають нової актуальності. Кризи сягають такого піку, що іншого вибору може просто не лишитися”, – резюмує народна депутатка.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Президент це частина системи управління державою, але Зеленський виявився найслабшою ланкою – Сюмар